Sådan laver du kandiserede violer

Mad

Violer kan andet end at se godt ud i bedet i haven. Du kan også bruge dem i salaten, lave te og snaps af dem eller kandisere dem. Her kan du se, hvordan du kandiserer dem.

I gamle dage troede man, at hvis du tyggede kandiserede blade af marts-violen inden stævnemødet, udløste det kys fra den udvalgte.
Violen er vigtig for parfumeindustrien, der nyder godt af dens helt specielle og skønne duft. Heraf navnet Viola odorata (duft). Violen var også kejser Napoleons  yndlingsblomst.
Du kan lave te og snaps af tørrede violer. I frisk tilstand kan de bruges i salaten, og så kan du kandisere dem.

Det skal du bruge

Nyplukkede marts-violer uden stilk, 1 pasteuriseret æggehvide, flormelis.

1. Pisk æggehviden luftig med en gaffel. Drys flormelis ud i en lille flad skål.
2. Dyp marts-violerne i æggehviden, som virker som lim, og læg dem derefter ned i skålen med flormelis. Ryst skålen, så blomsterne bliver vendt godt i flormelis.
3.Læg dem derefter på et stykke bagepapir, og stil dem til tørre et lunt sted i et par dage. (Ikke over 50°).

7 april 2014
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...