Rødbedekage

400 g sukker 4 æg 250 g hvedemel 4 tsk. bagepulver 4 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt nellike Saften af 1⁄2 citron 300 g fintrevet rå rødbede 3 dl olie Lidt salt Pynt 100 g flødeost 75 g flormelis 1⁄2 tsk. vaniljesukker 4 spsk. vand 6 spsk. sukker 50 g rødbede i tynde strimler…


Illustration: Suzanne Moffat
400 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
4 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
Saften af 1⁄2 citron
300 g fintrevet rå rødbede
3 dl olie
Lidt salt
Pynt
100 g flødeost
75 g flormelis
1⁄2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. vand
6 spsk. sukker
50 g rødbede i tynde strimler

Pisk sukker og æg skummende. Tilsæt mel, bagepulver, kanel, nellike, citronsaft, rødbede og olie, og rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt bradepande eller springform, og bag den ca. 50 min. ved 180°. Kog rødbedestrimlerne møre i en lage af sukker og vand. Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen, og smør cremen på den afkølede kage. Pynt med rødbedestrimler.

Anne Marie Hjalager, Bælum

Mest læste artikler