Risotto med asparges

Her er en anderledes opskrift på risotto.


  Foto: Marianne BjerreIngredienser (4 pers.):

1 bdt. grønne asparges
ca. 8 dl hønsebouillon

1-2 skalotteløg
1 spsk. smør
200 g italienske arborio-ris

1⁄2 brev safran

2 dl tør hvidvin
400 g store black tiger-rejer
olivenolie
salt, peber
25 g smør

Sådan gør du:

Bræk den træede en­de af aspargeserne, snit resten i mindre stykker, damp dem i hønsebouillon og læg dem til side. Gem bouillonen til senere.
Hak skalotte­løg fint, og sauter dem ved svag varme. Kom ris ved og rist 2-3 min. Tilsæt saf­ran og hvidvin, og opløs safran­en i vinen, mens den koger ind.
Hæld bouillonen ved, og lad risene koge i 20 min.
Spæd med ekstra bouillon, hvis ­risottoen virker tør. Steg rejerne i 3 min. i lidt olie.
Vend asparges, rejer og smør i risottoen og smag til.
Server straks

Mest læste artikler