Reje-spinat-roulade

Illustration: Suzanne Moffat8-10 pers.300 g blancheret helbladet spinat4 æg1 1/2 dl flødeSalt, peberRejemousse:300 g rejer1/2 liter cremefraiche 38 %1 1/2 spsk. sød chilisauceSalt, peber1 spsk. hakket dild5 blade husblasPisk æggeblommer og fløde sammen, tilsæt spinat, salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i spinatblandingen.Læg et stykke bagepapir i en bradepande, pensl med olie,…


Illustration: Suzanne Moffat


8-10 pers.
300 g blancheret helbladet spinat
4 æg
1 1/2 dl fløde
Salt, peber

Rejemousse:
300 g rejer
1/2 liter cremefraiche 38 %
1 1/2 spsk. sød chilisauce
Salt, peber
1 spsk. hakket dild
5 blade husblas

Pisk æggeblommer og fløde sammen, tilsæt spinat, salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i spinatblandingen.
Læg et stykke bagepapir i en bradepande, pensl med olie, og fordel blandingen på papiret. Bag spinatbunden ved 180° C i 8-10 min., og læg den til afkøling. Rør cremefraiche, salt og chili sammen.
Hak rejerne, og rør dem i cremen sammen med dild. Læg husblassen i blød i koldt vand, og smelt den. Rør husblassen i cremen lidt ad gangen, og sæt cremen i køleskabet, til den er næsten stivnet. Vend spinatpladen over på et stykke papir, og smør moussen på. Rul det sammen til en roulade, pak den ind i papiret, og lad den trække 1-2 dage i køleskabet inden servering.
Server med flute og en dressing af cremefraiche med chilisauce og dild.
Tips: Hvis du bruger 18% cremefraiche, skal du blot tilsætte 3 blade husblas ekstra.

Jacob Engelbrecht, Barrit

Mest læste artikler