Rabarber-cheesekage

Her får du opskriften på en cheesekage fyldt med lækre rabarber.


Fotos: Marianne Bjerre Ingredienser (16 stk.):

Bund
75 g smør
175 g Digestive
100 g mandler

Ostecreme
500 g mas­car­po­ne-flødeost 2 dl cremefraiche
2 æg
100 g sukker
50 g hk. syltet appelsinskal 1 stang vanilje
revet appelsinskal
1⁄2 kg lange rabarberstilke 50 g rørsukker

Sådan gør du:
Hak kiks og mandler fint. Smelt smør og rør det med mandler og kiks.
Læg bagepapir i en bradepande (ca. 20 x 30 cm). Pres blandingen i, så den dækker bun­den. Pisk flødeost, cre­me­fraiche, æg og sukker. Tilsæt syltet ap­pelsinskal, vanilje­korn og revet appelsinskal.

Hæld oste­cremen i for­men, og bag i 15 min. ved 150º. Læg rabarberstilkene oven på, halver de tykkeste og drys med rørsukker.
Bag i endnu 45 min. Afkøl kagen, og server den kold.


Se også Asparges med rejer og urter

Mest læste artikler