Vinterens grøntsager kombineret med rejer er friskt og sundt.
Vinterens grøntsager kombineret med rejer er friskt og sundt.

Porrer, pærer og persillerødder med rejer

Mad

Grøntsager møder rejer fra kolde vande og larmende gul appelsinjuice. Det hele varmer og er let at lave.


Fra
Aarstidernes nye livretter
Du kan også bruge andre rodfrugter og grøntsager som fx grønkål eller kinaradise. Vi har lånt opskrifterne fra bogen Aarstidernes nye livretter, Politikens Forlag. Bogen koster ca. 250 kr.

Ingredienser
1 porre
2 pærer
2 persillerødder
1 fed hvidløg
5 g frisk ingefær
200 g pillede rejer
Skal og saft af ½ citron
2 kardemomme-kapsler
6-7 dråber fishsauce
eller ume-eddike
Vand
1-2 spsk. olivenolie eller sesamolie

Sådan gør du:
1. Rens porrer og persillerødder, og skær dem i tynde strimler på langs med en tyndskræller. Del pærer i både, fjern kernehus og skær dem i tynde skiver.
2. Hak hvidløg og ingefær fint. Vend det hele grundigt sammen i en skål med rejer, citronskal og -saft, frøene fra kardemommekapslerne, fishsauce og salt og peber.

3. Varm en kraftig gryde eller wok uden slip let-belægning i 5-10 minutter ved højeste varme. Den skal være skoldhed, og en slip let-belægning holder ikke til det her. Kom ca. ½ deciliter vand i den brandvarme gryde. Den skal være så varm, at vandet deler sig i små dråber, der hopper og danser på bundens overflade.

4. Kom grøntsagerne og rejerne i gryden eller wokken og rør konstant, så de bliver svitset, men ikke brænder fast i bunden. Spæd gerne op med lidt vand fra tid til anden.

5. Giv det hele omkring tre minutter, så grøntsagerne er lige netop “gennemsydede”. Vend olien i og server.

6. Pep retten op med en god håndfuld spinat eller grønne krydderurter til allersidst, hvis du virkelig vil have en grøntsagsfest. Og en leg med et strejf af chili er også en kærkommen variation.

Tilbehør

Godt brød og soja.

Spicy appelsinjuice

I denne tid er det forholdsvis billigt at købe gode og saftige appelsiner. Og så er det godt med et ekstra skud C-vitamin.

Giver 2 store glas:
3 appelsiner
1 citron
10 g frisk ingefær
1 rød chili
1 pære eller æble
2 kviste timian

Det hele blendes. Drikken smager allerbedst lige med det samme. Men saften kan dog opbevares i kortere tid i køleskabet. Husk at rense din blender med det samme. Det gør arbejdet meget nemmere.

Redaktøren anbefaler

2 februar 2011
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.