Ovnbagte ferskner

4 modne ferskner eller nektariner (ca. 400 g) Honninglage: 1 dl honning, 1 spsk. friske hakkede rosmarinblade, 1 1/2 spsk ferskenlikør. Karameliseret franskbrød: 4 skiver sødmælksfranskbrød (ca. 1 1/2 cm tykke), 25 g smør, 2 tsk rørsukker. 1 1/2dl Karoline?s Flødeprodukt - pisket til flødeskum. Pynt: friske rosmarinkviste. Bagetid: ca. 20 min ved 175° Skær…


4 modne ferskner eller nektariner (ca. 400 g)

Honninglage:

1 dl honning, 1 spsk. friske hakkede rosmarinblade, 1 1/2 spsk ferskenlikør.

Karameliseret franskbrød:
4 skiver sødmælksfranskbrød (ca. 1 1/2 cm tykke), 25 g smør, 2 tsk rørsukker.
1 1/2dl Karoline?s Flødeprodukt – pisket til flødeskum.

Pynt:
friske rosmarinkviste.

Bagetid:
ca. 20 min ved 175°
Skær et lille kryds i toppen af fersknerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm).

Honninglage:
Rør honning, rosmarin og likør sammen. Hæld honninglagen over fersknerne.
Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.

Karameliseret franskbrød:
Udstik franskbrødsskiverne med et glas ca. 7,5 cm i diameter.
Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast).
Steg de runde franskbrødsskiver på tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side.

Ved serveringen:
Læg de karameliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver.
Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af.
Servér resten af flødeskummet til.

Mest læste artikler