Ovnbagte ferskner

Mad

4 modne ferskner eller nektariner (ca. 400 g)

Honninglage:

1 dl honning, 1 spsk. friske hakkede rosmarinblade, 1 1/2 spsk ferskenlikør.

Karameliseret franskbrød:
4 skiver sødmælksfranskbrød (ca. 1 1/2 cm tykke), 25 g smør, 2 tsk rørsukker.
1 1/2dl Karoline?s Flødeprodukt - pisket til flødeskum.

Pynt:
friske rosmarinkviste.

Bagetid:
ca. 20 min ved 175°
Skær et lille kryds i toppen af fersknerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm).


Honninglage:
Rør honning, rosmarin og likør sammen. Hæld honninglagen over fersknerne.
Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.

Karameliseret franskbrød:
Udstik franskbrødsskiverne med et glas ca. 7,5 cm i diameter.
Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast).
Steg de runde franskbrødsskiver på tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side.


Ved serveringen:
Læg de karameliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver.
Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af.
Servér resten af flødeskummet til.

30 august 2001
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.