Ossobuco med grønt

En herlig vinterret med masser af sunde grøntsager


Foto: Marianne BjerreIngredienser (4 pers.):
4 skiver kalveskank
olivenolie
1 hakket løg
2 fed hvidløg
salt, peber
2 dl hvidvin
4 dl kalve­bouillon
1 dusk persille
1 strimlet citronskal
2 skrællede persille­rødder
4 stilke bladselleri
2 slanke porrer
4 røde tomater
parmesan

Sådan gør du:
Brun kødet i olivenolie på begge sider og læg det til side. Brun løg og hvidløg, kom kødet tilbage i gryden og krydr med salt og peber. Kom hvidvin, bouillon, per­sille og citronskal ved, og lad det simre i ca. 2 timer under låg. Skær persillerødderne i halve, tynde skiver og snit sel­­le­rien samt porrerne fint.

Hal­ver tomaterne, fjern kernerne med en ske og skær dem i tern. Tag kødet op og hold det varmt. Si skyen og skum fedtet fra. Kog først persillerødderne 6 min. i skyen.

Tilsæt bladselleri, porrer og tomat og kog endnu 2-3 min. Kom urterne hen over kødet, drys med lidt revet parmesan og server den farvestrålende ret med brød, ris eller kartofler.

Mest læste artikler