Opskrift: Verdens bedste vaniljekranse

Mad

Vi afslører opskriften på verdens lækreste vaniljekranse, der ovenikøbet er super nemme at lave. Hold på mundvandet og kast dig ud i det her.

Vaniljekranse hører sig julen til. Få her opskriften på verdens bedste vaniljekranse.
Vaniljekranse hører sig julen til. Få her opskriften på verdens bedste vaniljekranse. Foto: travelling-foodies.com

Vaniljekranse er en fryd for øjet og en lyst for ganen. De hører naturligt med til julebordet sammen med klejerne og brunkagerne, men vaniljekransen er meget mere end en julekage. Den gør sig godt hele året rundt. Og så skal den helst laves med mandelmel, som i denne klassiske vaniljekrans-opskrift.

Ingredienser

Til ca. 40 småkager

  • 175 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 75 g mandler
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Tag din foodprocessor eller din kaffekværn. Kværn mandlerne, så de bliver til mel. Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.

Bland sukker, vaniljekorn, mel, mandelmel og æg, så det bliver til en dej. Konsistensen skal cirka være fast, men klistret.

Form vaniljekransene

Anbring dejen i en sprøjtepose med en stjerne-tylle (du kan også bruge en almindelig frysepose, som du klipper hul i). Eller brug en kødhakkemaskine med en stjerneåbning. 

Lav nu små cirkler på bagepapir med en diameter på omkring 4-5 centimeter.

Læs også: Få ram på dræbersneglen – ikke på naturen

Læg vaniljekransene med en afstand på 4-5 centimer mellem hinanden.

Sådan får du gyldne vaniljekranse

Anbring kagerne i ovnen på 200 grader. Bag i ca. 6 minutter, men hold øje med vaniljekransene i ovnen. Tag dem ud, når de har fået en gylden kulør.

Tag vanijekransene ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en tætlukket kagedåse - så de holder sig sprøde i længere tid.

Læs også: Planter, der renser luften og fornyer boligen

1 december 2015
0

8 forslag til retter, der tager få minutter at lave og hjælper dig...

Køleskabet bugner med mad og du spekulerer over, hvad du egentlig skal bruge de kogte ris til, som du så fint har gemt i køleskabet? Læs...

0

Dette kan du også bruge honning til

Honning er naturens eget vidundermiddel med et væld af egenskaber, vi ikke kender til. Her er 7 tricks med det geniale sødemiddel.

0

9 madvarer, der ødelægger din søvn

Har du svært ved at få en ordentlig nattesøvn, så kan det sagtens være disse 9 madvarer som er skyldige i at ødelægge din søvn.

0

5 madvarer der hjælper dig med at falde i søvn

Vil du gerne sove bedre, så er her 5 madvarer, som kan hjælpe med til at gøre dig parat til en god nats søvn. Det er mad, der er fuld af...

0

10 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

0

Nemt trick: Hold æbler friske, efter de er blevet skåret op

Aldrig mere kedelige æbler i madpakkerne! Med denne enkle og anderledes måde at skære æbler op på og opbevare dem, vil dine æbler fremover...

0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...