Opskrift: Verdens bedste vaniljekranse

Mad

Vi afslører opskriften på verdens lækreste vaniljekranse, der ovenikøbet er super nemme at lave. Hold på mundvandet og kast dig ud i det her.

Vaniljekranse hører sig julen til. Få her opskriften på verdens bedste vaniljekranse.
Vaniljekranse hører sig julen til. Få her opskriften på verdens bedste vaniljekranse. Foto: travelling-foodies.com

Vaniljekranse er en fryd for øjet og en lyst for ganen. De hører naturligt med til julebordet sammen med klejerne og brunkagerne, men vaniljekransen er meget mere end en julekage. Den gør sig godt hele året rundt. Og så skal den helst laves med mandelmel, som i denne klassiske vaniljekrans-opskrift.

Ingredienser

Til ca. 40 småkager

  • 175 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 75 g mandler
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Tag din foodprocessor eller din kaffekværn. Kværn mandlerne, så de bliver til mel. Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.

Bland sukker, vaniljekorn, mel, mandelmel og æg, så det bliver til en dej. Konsistensen skal cirka være fast, men klistret.

Form vaniljekransene

Anbring dejen i en sprøjtepose med en stjerne-tylle (du kan også bruge en almindelig frysepose, som du klipper hul i). Eller brug en kødhakkemaskine med en stjerneåbning. 

Lav nu små cirkler på bagepapir med en diameter på omkring 4-5 centimeter.

Læg vaniljekransene med en afstand på 4-5 centimer mellem hinanden.

Sådan får du gyldne vaniljekranse

Anbring kagerne i ovnen på 200 grader. Bag i ca. 6 minutter, men hold øje med vaniljekransene i ovnen. Tag dem ud, når de har fået en gylden kulør.

Tag vanijekransene ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en tætlukket kagedåse - så de holder sig sprøde i længere tid.

1 december 2015
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...