Opskrift: Verdens bedste vaniljekranse

Mad

Vi afslører opskriften på verdens lækreste vaniljekranse, der ovenikøbet er super nemme at lave. Hold på mundvandet og kast dig ud i det her.

Vaniljekranse hører sig julen til. Få her opskriften på verdens bedste vaniljekranse.
Vaniljekranse hører sig julen til. Få her opskriften på verdens bedste vaniljekranse. Foto: travelling-foodies.com

Vaniljekranse er en fryd for øjet og en lyst for ganen. De hører naturligt med til julebordet sammen med klejerne og brunkagerne, men vaniljekransen er meget mere end en julekage. Den gør sig godt hele året rundt. Og så skal den helst laves med mandelmel, som i denne klassiske vaniljekrans-opskrift.

Ingredienser

Til ca. 40 småkager

  • 175 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 75 g mandler
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Tag din foodprocessor eller din kaffekværn. Kværn mandlerne, så de bliver til mel. Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.

Bland sukker, vaniljekorn, mel, mandelmel og æg, så det bliver til en dej. Konsistensen skal cirka være fast, men klistret.

Form vaniljekransene

Anbring dejen i en sprøjtepose med en stjerne-tylle (du kan også bruge en almindelig frysepose, som du klipper hul i). Eller brug en kødhakkemaskine med en stjerneåbning. 

Lav nu små cirkler på bagepapir med en diameter på omkring 4-5 centimeter.

Læs også:

Chokolademousse med Bailey's

Forkæl din familie og venner med denne lækre chokolademousse, der er piftet op med Bailey's.

Læg vaniljekransene med en afstand på 4-5 centimer mellem hinanden.

Sådan får du gyldne vaniljekranse

Anbring kagerne i ovnen på 200 grader. Bag i ca. 6 minutter, men hold øje med vaniljekransene i ovnen. Tag dem ud, når de har fået en gylden kulør.

Tag vanijekransene ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en tætlukket kagedåse - så de holder sig sprøde i længere tid.

Læs også:

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt...

1. december 2015
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.