Bag lækkert koldhævet fuldkornsbrød
Vil du kræse lidt for din familie i weekenden, så er her en fantastisk, velsmagende opskrift på koldhævet fuldkornsbrød, der ikke bare vil fylde huset med en skøn duft, men også smager helt fantastisk – og som bonus er opskriften super let at gå til.
Ingredienser
- 500 g durumhvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
- 250 g rugmel
- 7 dl vand (erstat evt. noget af vandet med ymer el. lign.)
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. honning
- 25 g gær
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt og honning.
- Tilsæt øvrige ingredienser, og ælt dejen godt.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt dejen i køleskabet i 8-10 timer (fx natten over).
- Tag dejen ud af køleskabet, og form brød eller boller. Brug fx to skeer til boller.
- Bages i ovnen ved 200° (alm. ovn) i ca. 35 min.
Voilá! Skønt, friskbagt fuldkornsbrød. Velbekomme.