Oles vilde gryde

4 pers. 300 g bacon i tern 1 stort løg i tern 1 kg kalkunbryst 1-2 porrer 250 g champignoner 2 dl ribssaft 1⁄4 liter piskefløde 1 spsk. enebær 2 spsk. tranebær 2 hønsebouillonterninger 2-3 spsk. engelsk sauce 2-3 spsk. ketchup majsstivelse til jævning Salt og peber 1 spsk. sukker Tilbehør: ris og lunt brød.…



4 pers. Illustration: Suzanne Moffat 300 g bacon i tern
1 stort løg i tern
1 kg kalkunbryst
1-2 porrer
250 g champignoner
2 dl ribssaft
1⁄4 liter piskefløde
1 spsk. enebær
2 spsk. tranebær
2 hønsebouillonterninger
2-3 spsk. engelsk sauce
2-3 spsk. ketchup
majsstivelse til jævning
Salt og peber
1 spsk. sukker

Tilbehør: ris og lunt brød.

Brun baconen i en gryde.
Tilsæt løg, og lad det brune. Kom derefter kalkunbryst i tern ved, og brun godt.
Tilsæt snitted porrer og champignoner.
Hæld lidt vand, ribssaft og fløde ved.
Stød enebær i morteren, og kom dem, de tørre tranebær, bouillon, engelsk sauce og ketchup ved, og lad retten simre i ca. 20 min. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og sukker. Servér med ris, gerne basmatiris, samt lunt brød.

O. Stevns, Brønderslev

Mest læste artikler