Ølbraiseret nakkesteg

Lav en lækker nakkesteg med et twist af øl.


Fotos: Marianne BjerreIngredienser (4 pers.):

1 kg nakkefilet

1 løg

1 lys hvedeøl

½ liter bouillon

2 laurbærblade

4-5 salvieblade

revet citronskal

3 persillerødder

3 gulerødder

4 majroer

majsstivelse

frisk persille

Sådan gør du:

Brun nakkefileten i olie i en stor gryde og krydr med salt og peber. Hæld øl og bouillon i, kog op og skum af. Tilsæt laurbær, salvie og citronskal. Lad det simre under låg ca. 1½ time.

Skær persille- og gulerødder i skrå skiver og majroerne i både, kom dem i og kog endnu 30 min. Tag kødet op, fjern urterne, skum fedtet fra og jævn saucen med majsstivelse rørt ud i koldt vand.

Smag saucen til med salt og peber. Skær kødet i skiver og hæld sauce og rodfrugter over. Drys med frisk, hakket persille og server med groft brød.

Mest læste artikler