Det færdigdækkede bord er fuld af sjove detaljer, liv og smukke farver.
Det færdigdækkede bord er fuld af sjove detaljer, liv og smukke farver. Foto: Stine RC

Nytårsbordet - dæk det med fest og farver

Mad

Nytårsaften ligger lige om hjørnet, og det er en aften, hvor borddækningen godt kan få en ekstra tand, så den matcher festtøjet, champagnen og kransekagen. Vi guider dig igennem til, hvordan du selv kan dække det flotteste nytårsbord, som for alvor sætter rammen for et brag af en aften.

Vælg først et farvetema

Som med de fleste andre projekter, er planlægning et godt udgangspunkt for et vellykket resultat. Start med at beslutte dig for et farvetema, inden du for alvor går i gang. Et godt tip er at vælge enkelte ting i kontrastfarver til din hovedfarve. Det er med til at gøre det færdige resultat ekstra funklende og flot.

Lilla er et godt nytårsvalg

Vi har taget udgangspunkt i en dyb lilla dug, og den matte hørdug, er en flot kontrast til alt det blanke på bordet. Lilla er på samme tid en rigtig vinterfarve og en luksuriøs farve, så derfor helt perfekt til et flot festbord.

Stine RC

Bordkort af glas

I stedet for bordkort, kan du skrive navnene på glassene. Det er også praktisk efterhånden som aftenen skrider frem, og gæsterne ikke længere sidder det samme sted. Så er det hele tiden nemt at finde tilbage til sit eget glas.

Stine RC

Brug similisten til tallerkerne

Dækketallerkenerne kan gøres ekstra festlige ved at pynte dem med et lille drys selvklæbende similisten. Dem kan du finde i en velassorteret hobby-forretning.

Stine RCLad gæsterne hjælpe med det sjove pynt

Nytårsløjerne, knallerter, sjove briller og serpentiner kan du samle i store glasvaser og under en glaskolbe, så gæsterne selv kan være med til at pynte det sidste op. Når man samler dem, frem for at strø dem ud over bordet, ser bordet mindre rodet ud, og den lille gruppe vaser, har en vis wauv-effekt, når gæsterne først ser bordet.

 

 

Stine RCGod effekt under bordbomberne

Til bordbomberne kan du evt. finde en dækkeserviet i aluminium. Den blanke overflade passer flot til temaet – og ikke mindst, kan bordbomberne tændes direkte på dækkeservietten, uden at dug og bord tager skade.

 




Blomster i små vaser

Stine RCTil et middagsbord, hvor der skal være plads til mange retter, fade og skåle, er det en god idé at arrangere blomsterne i små vaser som er nemme at flytte rundt med. Inden maden kommer på bordet, er det flot at samle de små vaser i en gruppe.

Dugen kan evt. strøes med store metalkonfettier, (fra hobby-forretningen), som en løber, ned langs midten af bordet.


Tilbage er der kun at ønske jer alle et rigtig godt og festligt nytår!

19 december 2011
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...