Det færdigdækkede bord er fuld af sjove detaljer, liv og smukke farver.
Det færdigdækkede bord er fuld af sjove detaljer, liv og smukke farver. Foto: Stine RC

Nytårsbordet - dæk det med fest og farver

Mad

Nytårsaften ligger lige om hjørnet, og det er en aften, hvor borddækningen godt kan få en ekstra tand, så den matcher festtøjet, champagnen og kransekagen. Vi guider dig igennem til, hvordan du selv kan dække det flotteste nytårsbord, som for alvor sætter rammen for et brag af en aften.

Vælg først et farvetema

Som med de fleste andre projekter, er planlægning et godt udgangspunkt for et vellykket resultat. Start med at beslutte dig for et farvetema, inden du for alvor går i gang. Et godt tip er at vælge enkelte ting i kontrastfarver til din hovedfarve. Det er med til at gøre det færdige resultat ekstra funklende og flot.

Lilla er et godt nytårsvalg

Vi har taget udgangspunkt i en dyb lilla dug, og den matte hørdug, er en flot kontrast til alt det blanke på bordet. Lilla er på samme tid en rigtig vinterfarve og en luksuriøs farve, så derfor helt perfekt til et flot festbord.

Stine RC

Bordkort af glas

I stedet for bordkort, kan du skrive navnene på glassene. Det er også praktisk efterhånden som aftenen skrider frem, og gæsterne ikke længere sidder det samme sted. Så er det hele tiden nemt at finde tilbage til sit eget glas.

Stine RC

Brug similisten til tallerkerne

Dækketallerkenerne kan gøres ekstra festlige ved at pynte dem med et lille drys selvklæbende similisten. Dem kan du finde i en velassorteret hobby-forretning.

Stine RCLad gæsterne hjælpe med det sjove pynt

Nytårsløjerne, knallerter, sjove briller og serpentiner kan du samle i store glasvaser og under en glaskolbe, så gæsterne selv kan være med til at pynte det sidste op. Når man samler dem, frem for at strø dem ud over bordet, ser bordet mindre rodet ud, og den lille gruppe vaser, har en vis wauv-effekt, når gæsterne først ser bordet.

 

 

Stine RCGod effekt under bordbomberne

Til bordbomberne kan du evt. finde en dækkeserviet i aluminium. Den blanke overflade passer flot til temaet – og ikke mindst, kan bordbomberne tændes direkte på dækkeservietten, uden at dug og bord tager skade.

 




Blomster i små vaser

Stine RCTil et middagsbord, hvor der skal være plads til mange retter, fade og skåle, er det en god idé at arrangere blomsterne i små vaser som er nemme at flytte rundt med. Inden maden kommer på bordet, er det flot at samle de små vaser i en gruppe.

Dugen kan evt. strøes med store metalkonfettier, (fra hobby-forretningen), som en løber, ned langs midten af bordet.


Tilbage er der kun at ønske jer alle et rigtig godt og festligt nytår!

19 december 2011
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...