Det færdigdækkede bord er fuld af sjove detaljer, liv og smukke farver.
Det færdigdækkede bord er fuld af sjove detaljer, liv og smukke farver. Foto: Stine RC

Nytårsbordet - dæk det med fest og farver

Mad

Nytårsaften ligger lige om hjørnet, og det er en aften, hvor borddækningen godt kan få en ekstra tand, så den matcher festtøjet, champagnen og kransekagen. Vi guider dig igennem til, hvordan du selv kan dække det flotteste nytårsbord, som for alvor sætter rammen for et brag af en aften.

Vælg først et farvetema

Som med de fleste andre projekter, er planlægning et godt udgangspunkt for et vellykket resultat. Start med at beslutte dig for et farvetema, inden du for alvor går i gang. Et godt tip er at vælge enkelte ting i kontrastfarver til din hovedfarve. Det er med til at gøre det færdige resultat ekstra funklende og flot.

Lilla er et godt nytårsvalg

Vi har taget udgangspunkt i en dyb lilla dug, og den matte hørdug, er en flot kontrast til alt det blanke på bordet. Lilla er på samme tid en rigtig vinterfarve og en luksuriøs farve, så derfor helt perfekt til et flot festbord.

Stine RC

Bordkort af glas

I stedet for bordkort, kan du skrive navnene på glassene. Det er også praktisk efterhånden som aftenen skrider frem, og gæsterne ikke længere sidder det samme sted. Så er det hele tiden nemt at finde tilbage til sit eget glas.

Stine RC

Brug similisten til tallerkerne

Dækketallerkenerne kan gøres ekstra festlige ved at pynte dem med et lille drys selvklæbende similisten. Dem kan du finde i en velassorteret hobby-forretning.

Læs også: Julelys i haven - sådan vælger du den rigtige lyskæde

Stine RCLad gæsterne hjælpe med det sjove pynt

Nytårsløjerne, knallerter, sjove briller og serpentiner kan du samle i store glasvaser og under en glaskolbe, så gæsterne selv kan være med til at pynte det sidste op. Når man samler dem, frem for at strø dem ud over bordet, ser bordet mindre rodet ud, og den lille gruppe vaser, har en vis wauv-effekt, når gæsterne først ser bordet.

 

 

Stine RCGod effekt under bordbomberne

Til bordbomberne kan du evt. finde en dækkeserviet i aluminium. Den blanke overflade passer flot til temaet – og ikke mindst, kan bordbomberne tændes direkte på dækkeservietten, uden at dug og bord tager skade.

 




Blomster i små vaser

Stine RCTil et middagsbord, hvor der skal være plads til mange retter, fade og skåle, er det en god idé at arrangere blomsterne i små vaser som er nemme at flytte rundt med. Inden maden kommer på bordet, er det flot at samle de små vaser i en gruppe.

Dugen kan evt. strøes med store metalkonfettier, (fra hobby-forretningen), som en løber, ned langs midten af bordet.

Læs også: Det er blevet moderne at købe julegaver i genbrugsbutikker


Tilbage er der kun at ønske jer alle et rigtig godt og festligt nytår!

19 december 2011
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...