To veje til friske æbler
Æbler er sunde, men brune æbler i børnenes madpakker er bare ikke så lækre. Det kan undgås ved at:
- Skære æblerne op på en mere hensigtsmæssig måde
- Bruge en elastik
Skær æblerne rigtigt op
At skære æbler i en stjerne lige igennem kernehuset er ikke den smart. Gør derfor IKKE som på forsidebilledet til denne artikel. Bitterstofferne fra kernerne og kernehuset vil på den måde lidt for let sprede sig til den spiselige del af frugten.
Skær i stedet æblerne med to snit i den ene retning og to snit i den anden UDEN OM kernehuset. På den måde forbliver kernehuset intakt og bogstaveligt afskåret fra den spiselige del af æblet.
Saml æblet med et elastik
Når æblet er skåret op i 9 dele, skal du have en solid elastik ved hånden. Saml æblet igen og anbring derefter elastiken uden om det overskårede æble. Æblet vil være samlet og kan nu holde sig meget længere, end når bådene ligger for sig.
Når det ringer ud til spisefrikvarteret, skal børn – og voksne for den sags skyld – bare tage elastikken af, så er der 8 friske æblebåde som lækre fingerbidder.
Se video på littlethings.com, der fra start til slut viser, hvordan du skærer æblet op på den omtalte måde.