Nemme brød på bål eller grill

Mad

Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

De sprøde og varme sankthansbrød eller piroger tiltaler både børn og voksne.
De sprøde og varme sankthansbrød eller piroger tiltaler både børn og voksne. Foto: A. Aaen

Der skal ikke meget til for at du kan dufte nybagt brød i haven. Oven i købet kan du bruge de rester, du måtte have i huset til formålet. Nemmere kan det ikke blive.

Det er en fordel at samle dejen og lave grøntsagsfyldet i forvejen, så kan resten af processen foregå udenfor ved havebordet eller bålet – og ungerne vil elske at være med til at forme, fylde og bage. Skal der være lidt til den søde tand, kan det sunde fyld erstattes af chokoladepålæg evt. rørt sammen med hakkede nødder eller mandler.

Læs også: Så nemt laver du din egen heks til sankthans

Til dejen skal du bruge

  • 250 g hvedemel
  • 250 g fuldkornsmel, kerner eller andet efter smag
  • 50 g gær (kan erstattes af bagepulver)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk. olie
  • Lidt olie, når brødene skal bages.

Til fyldet skal du bruge

  • Revet gulerod
  • Revet agurk
  • En håndfuld bønnespirer
  • Krydderier efter smag

Det handler i virkeligheden om at bruge de grøntsager, du allerede har i huset. Kan grøntsagen ikke rives, skæres den i små stykker. Husk blot, at der ikke må være meget væde ved grøntsagerne.

Læs også: Muffins med banan og chokolade

Det skal forberedes inden I går i haven

Rør gæren ud i lidt lunkent vand. Tilsæt vand, sukker, salt, olie og æg. Tilsæt meltyperne lidt efter lidt, til dejen er samlet - men gerne lidt fugtig. Lad hvile under et fugtigt klæde i minimum 30 min. Riv de udvalgte grøntsager, bland dem godt i en skål og krydr efter smag.

I haven

Tænd grillen eller forbered bålet og den grillpande eller plade, brødene kan bages på. Slå dejen sammen og del den i 10-12 stykker. Stykkerne formes til kugler, der rulles ud (evt. med en flaske) til flade (gerne tynde) pandekager. Læg et par skefulde fyld på den ene halvdel af brødet. Fold brødet om fyldet. Med en gaffel trykkes kanten godt sammen. Gaflen må gerne efterlade pyntelige streger.

Nu er brødene klar til varmen. Fordel lidt olie på pladen, og anbring brødene. Vend gerne et par gange under bagningen. Afhængig af størrelse tager det ca. 10 min. at bage et brød. Når du banker på brødet, og det lyder hult, er det færdigt.

23 juni 2015
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...