Nem mad med urter

Mad
Friske krydderurter efter eget valg giver din mad det personlige pift.


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 6, 2005
Fotos: Marianne Bjerre


Kalkunsaltimbocca (4 pers.)
Foto: Marianne BjerreFordel salviebladene på schnitzlerne, og læg en skive skinke oven på. Hold den evt. på plads med en kødnål, og krydr med salt og peber. Grill eller steg schnitzlerne i ca. 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse.

Dryp med olivenolie samt balsamico, og server med salat samt pasta eller kartofler.

Tip: Du kan også lave saltimboca med kyllingesteak,
skinkeschnitzler, svinemørbrad eller kalveschnitzler. Salvie kan erstattes af basilikum, og den lufttørret skinke af fx chorizo. Mulighederne for variation er mange.

Ingredienser:
4 kalkunschnitzler
8 salvieblade
4 skiver lufttørret skinke,
salt og peber
4 tsk. olivenolie
4 tsk. balsamico


Pastasalat med vrinsk (4 pers.)
Foto: Marianne BjerreKog pastaen som anvist. Varm olivenolien op, tilsæt peber, hvidløg samt krydderurter, og svits det kort.
Vend den friskkogte pasta i krydderolien, smag til med salt, og kom oliven samt smuldret feta ved.
Server straks med lunt brød.

Ingredienser:
400 g tørret båndpasta eller 500 g frisk.
olivenolie til stegning
peberblanding
1 fed knust hvidløg
2-3 håndfulde hakkede krydderurter fx persille, timian og oregano
100 g sorte oliven
150 g feta


Krydret salat (4 pers.)
Kog æggene i ca. 7 min., og skyl godt i koldt vand. Afkøl, pil og halver dem. Bland salatblade, ærter eller hestebønner og masser af plukkede krydderurter. Drys salaten med croutoner, og læg æggene ved. Pisk hvidvinseddike, dijonsennep og olivenolie sammen. Smag dressingen til med salt og peber, og hæld den hen over salaten lige inden servering.

Ingredienser:
6-8 æg
2 dl ærter eller friske, blancherede
hestebønner
forskellige salater
masser af friske krydderurter fx kørvel, dild, løvstikke, koriander, basilikum, persille
100 g croutoner
1⁄4 dl hvidvinseddike
1⁄2 tsk. dijonsennep
1⁄2 dl olivenolie
salt og peber


Havkat med persilleolie (4 pers.)
Til persilleolien blendes olivenolie, hvidløg og persille og smages til med salt og peber. Skær peberfrugter i brede strimler og squash i skiver. Pensl dem med olivenolie, og grill dem i 4-5 min. Dup fisken tør, og pensl den med olivenolie. Krydr fisken med salt og peber og grill den i ca. 3 min. på hver side.
Dryp grønsagerne med vineddike, og krydr med salt og peber. Server persilleolien til såvel stegt fisk som grønsager.
Foto: Marianne Bjerre
Tip: Brug resten af persilleolien til en gang pasta med parmesan, eller smør boller med olien, og læg dem sammen om salat, frisk mozzarella, tomat og lidt parmaskinke.

Ingredienser:
4 store fileter af havkat eller anden fast fisk
olivenolie til grillning
salt og peber
1 dl olivenolie
3 fed hvidløg,
1 stor håndfuld bredbladet persille
salt og peber
4 peberfrugter
2 squash
lidt olivenolie
1⁄4 dl sherry vineddike eller anden vineddike
3 august 2005
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.