Næsten klassisk ris a la mande med krydret kirsebærsovs

Mad

Julen er højsæson for krydderier, og vi bruger rundhåndet løs af dem i mad, drikke og bagværk. Men ét krydderi slår alle de andre: Kanel. Her finder du en opskrift på en næsten klassisk ris a la mande med krydret kirsebærsovs.

Foto: Santa Maria

Sæt krydderi på julen

Hel kanel bruges i december typisk til krydring af varme drikke, og i julen dukker de smukke, rustrøde cigarer også op som bordpynt og i juledekorationer. Kanel i stødt form er uundværlig i småkager og andet julebag, lige som risengrøden er utænkelig uden det aromatiske drys. I år tilføjer Santa Maria også smagen af kanel til årets ris a la mande, og i opskriftsfolderen "Spice julen lidt op" findes flere gode forslag til, hvordan krydderiet kan sætte ekstra smag på julemaden. Folderen fra Santa Maria kan hentes i supermarkeder over hele landet og på www.santamariajul.dk.

Ris a la mande

200 g grødris
1 liter sødmælk
2 vaniljestænger
1 kanelstang
1/2 liter piskefløde
100 g smuttede mandler

Skyl risene. Bring ris og mælk i kog. Flæk den ene vaniljestang og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel. Kog risene i ca. 45 min. ved svag varme til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl risengrøden. Tag vanilje- og kanelstang op. Pisk fløden til skum. Flæk den anden vaniljestang og skrab kornene ud. Tag en mandel fra og hak resten af mandlerne. Findel risengrøden med en gaffel og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.

Krydret kirsebærsovs

1 glas dessertkirsebær
2 kanelstænger
2 stjerneanis
2 tsk. majsstivelse

Kog kirsebær med kanel og stjerneanis ved svag varme i ca. 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand. Server til ris a la mande.

1 december 2014
0

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...