Næsten klassisk ris a la mande med krydret kirsebærsovs

Mad

Julen er højsæson for krydderier, og vi bruger rundhåndet løs af dem i mad, drikke og bagværk. Men ét krydderi slår alle de andre: Kanel. Her finder du en opskrift på en næsten klassisk ris a la mande med krydret kirsebærsovs.

Foto: Santa Maria

Sæt krydderi på julen

Hel kanel bruges i december typisk til krydring af varme drikke, og i julen dukker de smukke, rustrøde cigarer også op som bordpynt og i juledekorationer. Kanel i stødt form er uundværlig i småkager og andet julebag, lige som risengrøden er utænkelig uden det aromatiske drys. I år tilføjer Santa Maria også smagen af kanel til årets ris a la mande, og i opskriftsfolderen "Spice julen lidt op" findes flere gode forslag til, hvordan krydderiet kan sætte ekstra smag på julemaden. Folderen fra Santa Maria kan hentes i supermarkeder over hele landet og på www.santamariajul.dk.

Ris a la mande

200 g grødris
1 liter sødmælk
2 vaniljestænger
1 kanelstang
1/2 liter piskefløde
100 g smuttede mandler

Skyl risene. Bring ris og mælk i kog. Flæk den ene vaniljestang og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel. Kog risene i ca. 45 min. ved svag varme til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl risengrøden. Tag vanilje- og kanelstang op. Pisk fløden til skum. Flæk den anden vaniljestang og skrab kornene ud. Tag en mandel fra og hak resten af mandlerne. Findel risengrøden med en gaffel og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.

Krydret kirsebærsovs

1 glas dessertkirsebær
2 kanelstænger
2 stjerneanis
2 tsk. majsstivelse

Kog kirsebær med kanel og stjerneanis ved svag varme i ca. 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand. Server til ris a la mande.

1. december 2014
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord. 

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det. 

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...