Blåbærmuffins kan bages året rundt, såvel i blåbærsæsonen som af frosne blåbær resten af året. Så der er ikke nogen undskyldning – alle tidspunkter er gode til at bage blåbærmuffins!
Til 12 stk. blåbærmuffins skal du bruge:
- 2 æg (a)
- 150 g sukker (eller rørsukker)
- 125 g smør
- 2 tsk. vaniljesukker (eller kornene af en stang vanilje)
- Ca. 180 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 dl sødmælk
- Ca. 120 g blåbær (friske eller frosne)
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker godt.
2. Vend vaniljen i det bløde smør, og vend det hurtigt i æggemassen.
3. Bland bagepulver i melet sammen med salt, vend det i dejen (holdt lidt tilbage).
4. Tilsæt mælk og rør kort. Nu vendes bærrene i , og resten af melet tilsættes, så du har en dej, der er lind, men “fast”. Pas på, du ikke ødelægger bærrene.
5. Fordel dejen i muffinsforme. Her er det en god ide at bruge to papirforme ad gangen, så dine muffins bedre holder formen.
6. Bag dem i en 190° varm ovn i ca. 25 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
Denne opskrift er en idenyt-klassiker, som er genudgivet i forbindelse med blåbærsæsonen 2022.