Lav en lækker omgang moules frites

Mad

Moules frites er en ægte klassiker - en meget populær muslingeret fra Frankrig med blåmuslinger, grøntsager og hvidvin.  

Foto: Le Creuset

Det skal du bruge

Til 4 personer:

2 kg blåmuslinger

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 pastinak

3 gulerødder

1 porre

1 spsk. smør

1,5 dl hvidvin

2,5 dl urtebouillon

½ liter piskefløde

Sådan gør du:

1. Skyl muslingerne grundigt og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet

2. Skær skalotteløg og hvidløg i meget små tern. Skær pastinak, gulerødder og porre i små tern

3. Opvarm smør i en stor gyde og svits løget til det er klart

4. Kom de resterende grøntsager i gryden og steg i 5-6 minutter før hvidvin tilføjes

5. Lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter og tilføj bouillon, salt og peber samt fløde

6. Når suppen koger, tilføjes muslingerne og det hele koger i 8-10 minutter under låg. Ryst gryden et par gange undervejs

7. Check at alle muslinger har åbent sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst gryden

8. Anret muslinger i skåle og servér brød og fritter til

 

1 september 2014
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...