Møllerkonens klejner

Mad
Så er du klar til at vride klejner! Her får du opskriften...

Møllerkonens klejner


Det skal du bruge:
• 1 1/2 dl kaffefløde
• 50 g smør
• 125 g sukker
• 3 æg
• 1 tsk natron
• 600-700 g mel
• 1 liter rapsolie

Bland ingredienserne
Rør kaffefløde, smør, sukker og æg godt sammen. Bland natron i det meste af melet (gem et par dl til æltning) og rør melet i 'det våde'.

Skal på køl 1/2 time
Ælt nu rigtigt godt sammen. Bliv ved med at tilsætte mel, indtil dejen er så lind, at den slipper hænderne. Stil dejen på køl i ca. 1/2 time.


Rul dejen ud
Rul ud på et meldækket bord, indtil dejen er 3-4 mm tyk. Skær den i diagonale tern med en klejnespore. Lav et lille hul i midten på hver tern.

Så skal klejnen vrides
Så er du klar til at vride klejner. (Hvis du aldrig har prøvet det før, så er proceduren: Tag fat i hver ende af klejnen. Før den ene ende igennem hullet og ud på den anden side. Træk nu i hver ende. Vupti. Klejnen er vredet.

Varm olien op
Hæld olien i en tykbundet og stor gryde, og varm olien op. Brug tændstikprøven: Stik en tændstik ned i olien. Når olien bobleromkring tændstikken, er temperaturen perfekt.

Kun et par minutter
Læg forsigtigt klejnerne ned i olien, og vend dem, så snart de popper op og flyder i overfladen. De skal ikke have mere end et par minutter.

Brug en hulske
Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir (eller et rent klæde i en snæver vending). Lad dem køle af et par minutter, og servér dem rygende varme og sprøde drysset med flormelis.

Kog mindre portioner
Kog hellere mindre portioner ad gangen end hele dejen på én gang. Du kan have sagtens have dejen stående på køl en uges tid, hvis du har brugt friske ingredienser.




23 november 2005
0

8 forslag til retter, der tager få minutter at lave og hjælper dig...

Køleskabet bugner med mad og du spekulerer over, hvad du egentlig skal bruge de kogte ris til, som du så fint har gemt i køleskabet? Læs...

0

Dette kan du også bruge honning til

Honning er naturens eget vidundermiddel med et væld af egenskaber, vi ikke kender til. Her er 7 tricks med det geniale sødemiddel.

0

9 madvarer, der ødelægger din søvn

Har du svært ved at få en ordentlig nattesøvn, så kan det sagtens være disse 9 madvarer som er skyldige i at ødelægge din søvn.

0

5 madvarer der hjælper dig med at falde i søvn

Vil du gerne sove bedre, så er her 5 madvarer, som kan hjælpe med til at gøre dig parat til en god nats søvn. Det er mad, der er fuld af...

0

10 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

0

Nemt trick: Hold æbler friske, efter de er blevet skåret op

Aldrig mere kedelige æbler i madpakkerne! Med denne enkle og anderledes måde at skære æbler op på og opbevare dem, vil dine æbler fremover...

0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.