Møllerkonens klejner

Mad
Så er du klar til at vride klejner! Her får du opskriften...

Møllerkonens klejner


Det skal du bruge:
• 1 1/2 dl kaffefløde
• 50 g smør
• 125 g sukker
• 3 æg
• 1 tsk natron
• 600-700 g mel
• 1 liter rapsolie

Bland ingredienserne
Rør kaffefløde, smør, sukker og æg godt sammen. Bland natron i det meste af melet (gem et par dl til æltning) og rør melet i 'det våde'.

Skal på køl 1/2 time
Ælt nu rigtigt godt sammen. Bliv ved med at tilsætte mel, indtil dejen er så lind, at den slipper hænderne. Stil dejen på køl i ca. 1/2 time.


Rul dejen ud
Rul ud på et meldækket bord, indtil dejen er 3-4 mm tyk. Skær den i diagonale tern med en klejnespore. Lav et lille hul i midten på hver tern.

Så skal klejnen vrides
Så er du klar til at vride klejner. (Hvis du aldrig har prøvet det før, så er proceduren: Tag fat i hver ende af klejnen. Før den ene ende igennem hullet og ud på den anden side. Træk nu i hver ende. Vupti. Klejnen er vredet.

Varm olien op
Hæld olien i en tykbundet og stor gryde, og varm olien op. Brug tændstikprøven: Stik en tændstik ned i olien. Når olien bobleromkring tændstikken, er temperaturen perfekt.

Kun et par minutter
Læg forsigtigt klejnerne ned i olien, og vend dem, så snart de popper op og flyder i overfladen. De skal ikke have mere end et par minutter.

Brug en hulske
Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir (eller et rent klæde i en snæver vending). Lad dem køle af et par minutter, og servér dem rygende varme og sprøde drysset med flormelis.

Kog mindre portioner
Kog hellere mindre portioner ad gangen end hele dejen på én gang. Du kan have sagtens have dejen stående på køl en uges tid, hvis du har brugt friske ingredienser.




23 november 2005
0

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.