Middag uden stress

Mad
Overrask vennerne med en 3-retters menu – uden at du bliver stresset. Det tager højst 1 time at lave menuen


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 1, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Flanksteak med peberskum
(4 pers.)
Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
1 kg rodfrugter; pastinak, persillerod, rødbede, gulerod, jordskok, majroe, kålrabi
1 helt hvidløg
Ca. 4 spsk. olivenolie
Timian og rosmarin
Salt, peber og hakket persille.
3⁄4 kg okse- eller kalveflanksteak
4 spsk. olivenolie

Peberskum:
2 spsk. olivenolie
1 rød peber i tern
1 hakket løg
1 dl tør hvidvin
11⁄2 dl kalvebouillon
100 g mascarpone

Skær de skrællede rodfrugter i mindre stykker, hvidløget i fed. Kom delene i et ovnfast fad, dryp med olivenolie, og drys med krydderurter, salt og peber. Bag grønsagerne i ca. 30 min. ved 210°.
Til peberskummet steges peberfrugt og løg i olie i ca. 5 min., uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det simre i 10 min. Tilsæt mascarpone og blend saucen. Smag til med salt og peber.
Steg flanksteaken i 4-6 min. på hver side afhængigt af tykkelse, og krydr med salt og peber. Lad kødet hvile lidt, inden det skæres i skiver og serveres med persilledryssede rodfrugter samt peberskum.

Spansk kylling
(4 pers.)
Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
4 kyllingefileter
4 timiankviste
20 tynde skiver chorizo
4 spsk. olivenolie
11⁄2 dl tør sherry eller hvidvin
100 g blandede oliven
6 appelsiner
100 g manchego-ost
1 stor håndfuld rucola
Salt, peber

Bank kyllingefileterne fladere, læg en timiankvist på hver, og dæk kødet med chorizo.
Brun kyllingefileterne i 2 min. på hver side i olien. Tilsæt sherry, og lad simre i 5 min., til kødet er stegt. Smag til med salt og peber.
Skræl appelsinerne, fjern de hvide hinder, og skær frugten i skiver.
Bland med oliven, ost i flager og rucola.

Chokolade espres
(4 pers.)Foto: Marianne Bjerre

Ingredienser:
1⁄4 dl stærk kaffe gerne espresso
4 skiver fugtig Chokoladekage eller brownie
1 l chokoladeis.
1⁄2 dl piskefløde
100 g mørk chokolade

Til desserten kan du bage en fugtig chokoladekage eller købe en færdig. Kom kaffe, fløde og chokolade i en tykbundet gryde, og varm forsigtigt massen op, til fløde og kaffe er varm og chokoladen lige er smeltet.
Du kan evt. vælge at smelte over vandbad.
Læg en stor kugle is på hvert stykke kage, og dryp chokoladesaucen hen over. Servér straks.

Lynstegte rejer i hvidløg
(4 pers.)
Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
400 g thai-rejer
3 fed hvidløg i skiver
2 spsk. olivenolie
250 g cherrytomater
1 spsk. citronsaft
Salt, peber og hakket persille

Til denne forret skal du vælge de halvstore rejer, som ofte kan købes frosne. Begynd med at flække rejerne til halespidsen med en skarp kniv. Steg de flækkede rejer i olivenolie og finthakket hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt modne cherrytomater, og steg videre i endnu 1-2 min. Dryp retten med citronsaft, og krydr med salt og peber.
Lige før servering drysses med hakket persille.
30 januar 2006
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.