Mad i en fart

Mad
Nogle gange skal middagsmaden på bordet i en ruf. Men det behøver heldigvis ikke gå ud over smagen.



Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 3, 2005
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerreSkinke i paprikasauce
(4 pers.)


Ingredienser:
100 g bacon i tern
1⁄2 kg skinkekød i wokstrimler
olie til stegning
1 spsk. edelsüsseller
delikatessepaprika
250 g champignon i skiver
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl bouillon
1⁄4 liter madlavningsfløde
salt, peber
evt. hakket persille som pynt
Tilbehør: ris

Kog risene som anvist på pakken. Put baconternene på en
tør og varm pande, og steg dem sprøde. Læg dem til side, og
kassér stegefedtet. Svits skinkekødet i olie ved kraftig varme,
og krydr med paprika. Derefter tilsættes de skivede champignoner,
og blandingen svitses endnu 2-3 min. Kom bacon,
tomatpuré, bouillon samt fløde ved, og lad det koge i 5 min.
Smag til med salt og peber, og server risen til.


Pandekager med oksekød & spinat
Foto: Marianne Bjerre (4 pers.)

Ingredienser:
1⁄2 kg hakket oksekød
1 hakket løg
1 fed knust hvidløg
1-2 tsk. chilikrydderiblanding eller tacokrydderi
olie til stegning
1 ds. kidneybønner i saltlage
1 pose babyspinat
150 g revet ost
8 madpandekager

Brun oksekød, løg og knust hvidløg i olie. Krydr med chilikrydderi, tilsæt kidneybønner samt babyspinat, og steg, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber, og bland kødet med halvdelen af osten. Fordel kødet på otte lune pandekager, rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med resten af osten, og gratiner pandekagerne i ovnen ved 225° C i ca. 6 min.


Peberlaks med stegte kartoffelternFoto: Marianne Bjerre
(4 pers.)

Ingredienser:
4 laksefileter
salt, groftkværnet peber
4 store skrællede kartofler
olie til stegning
2 bdt. forårsløg
1 bdt. dild

Krydr laksefileterne med salt og groft peber, og steg dem i ovnen ca. 12 min. ved 225° C. Skær kartoflerne i små tern, og steg dem i olie på en pande ved god varme i ca. 12 min.
Skær forårsløgene i halve på langs, og steg dem med de sidste 5 min. Fordel forårsløgene og kartoflerne på tallerkenerne, læg laksen ovenpå, og drys godt med dildkviste. Server straks evt. med en skive citron og et stykke godt brød.


Svinekød med honning og grønsager
(4 pers.)

Ingredienser:
500 g svinemørbrad eller skinkemignon
olie til stegning
evt. 1 tsk. mørk sesamolie
2 fed hvidløg
4-5 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1⁄4 dl soja
1⁄4 dl honning
1 dl bouillon

Skær kødet i meget tynde skiver. Svits kødet i lidt olie, evt. tilsat sesamolie, ved kraftig varme. Kom knust hvidløg samt gulerod i tynde skrå skiver i, og lynsteg i 3 min. Tilsæt snittede forårsløg, soja, honning og bouillon, og kog 2-3 min. Smag til, og server med nudler, ris eller brød.


Kylling i kokossauce med peanutbutter & chili
(4 pers.)
Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
1⁄2 kg kyllingefileter eller inderfileter i strimler
olie til stegning
2 røde chilier uden kerner i tynde strimler
1-2 tsk. crunchy peanutbutter
1 lille dåse kokosmælk (160 ml)
150 g sukkerærter
1 spsk. soja
1-2 tsk. fiskesauce
evt. lidt chilisauce eller sambal oelek
Tilbehør: ris eller nudler

Kog ris eller nudler som anvist på pakken. Brun kødet i lidt olie sammen med chili. Kom peanutbutter, kokosmælk og sukkerærter ved, og kog et par minutter. Smag til med soja og fiskesauce, og tilsæt ekstra chili eller sambal oelek, hvis du vil have retten ekstra stærk. Server nudler eller ris til.


9

7. april 2005
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.