Mad i en fart

Mad
Nogle gange skal middagsmaden på bordet i en ruf. Men det behøver heldigvis ikke gå ud over smagen.



Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 3, 2005
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerreSkinke i paprikasauce
(4 pers.)


Ingredienser:
100 g bacon i tern
1⁄2 kg skinkekød i wokstrimler
olie til stegning
1 spsk. edelsüsseller
delikatessepaprika
250 g champignon i skiver
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl bouillon
1⁄4 liter madlavningsfløde
salt, peber
evt. hakket persille som pynt
Tilbehør: ris

Kog risene som anvist på pakken. Put baconternene på en
tør og varm pande, og steg dem sprøde. Læg dem til side, og
kassér stegefedtet. Svits skinkekødet i olie ved kraftig varme,
og krydr med paprika. Derefter tilsættes de skivede champignoner,
og blandingen svitses endnu 2-3 min. Kom bacon,
tomatpuré, bouillon samt fløde ved, og lad det koge i 5 min.
Smag til med salt og peber, og server risen til.


Pandekager med oksekød & spinat
Foto: Marianne Bjerre (4 pers.)

Ingredienser:
1⁄2 kg hakket oksekød
1 hakket løg
1 fed knust hvidløg
1-2 tsk. chilikrydderiblanding eller tacokrydderi
olie til stegning
1 ds. kidneybønner i saltlage
1 pose babyspinat
150 g revet ost
8 madpandekager

Brun oksekød, løg og knust hvidløg i olie. Krydr med chilikrydderi, tilsæt kidneybønner samt babyspinat, og steg, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber, og bland kødet med halvdelen af osten. Fordel kødet på otte lune pandekager, rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med resten af osten, og gratiner pandekagerne i ovnen ved 225° C i ca. 6 min.


Peberlaks med stegte kartoffelternFoto: Marianne Bjerre
(4 pers.)

Ingredienser:
4 laksefileter
salt, groftkværnet peber
4 store skrællede kartofler
olie til stegning
2 bdt. forårsløg
1 bdt. dild

Krydr laksefileterne med salt og groft peber, og steg dem i ovnen ca. 12 min. ved 225° C. Skær kartoflerne i små tern, og steg dem i olie på en pande ved god varme i ca. 12 min.
Skær forårsløgene i halve på langs, og steg dem med de sidste 5 min. Fordel forårsløgene og kartoflerne på tallerkenerne, læg laksen ovenpå, og drys godt med dildkviste. Server straks evt. med en skive citron og et stykke godt brød.


Svinekød med honning og grønsager
(4 pers.)

Ingredienser:
500 g svinemørbrad eller skinkemignon
olie til stegning
evt. 1 tsk. mørk sesamolie
2 fed hvidløg
4-5 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1⁄4 dl soja
1⁄4 dl honning
1 dl bouillon

Skær kødet i meget tynde skiver. Svits kødet i lidt olie, evt. tilsat sesamolie, ved kraftig varme. Kom knust hvidløg samt gulerod i tynde skrå skiver i, og lynsteg i 3 min. Tilsæt snittede forårsløg, soja, honning og bouillon, og kog 2-3 min. Smag til, og server med nudler, ris eller brød.


Kylling i kokossauce med peanutbutter & chili
(4 pers.)
Foto: Marianne Bjerre
Ingredienser:
1⁄2 kg kyllingefileter eller inderfileter i strimler
olie til stegning
2 røde chilier uden kerner i tynde strimler
1-2 tsk. crunchy peanutbutter
1 lille dåse kokosmælk (160 ml)
150 g sukkerærter
1 spsk. soja
1-2 tsk. fiskesauce
evt. lidt chilisauce eller sambal oelek
Tilbehør: ris eller nudler

Kog ris eller nudler som anvist på pakken. Brun kødet i lidt olie sammen med chili. Kom peanutbutter, kokosmælk og sukkerærter ved, og kog et par minutter. Smag til med soja og fiskesauce, og tilsæt ekstra chili eller sambal oelek, hvis du vil have retten ekstra stærk. Server nudler eller ris til.


9

07 april 2005
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.