Hjemmelavede lækkerier

Mad

Man kan næsten høre englene synge, når man smager på de lækre ting, der forsøder julemåneden.


Nødder i gløggsirup (6-8 pers.):
150 g sukker
2 dl rødvin
1⁄2 dl appelsinsaft
1 strimmel appelsinskal
1 stang kanel
8 nelliker
4 kardemommekapsler
300 g mandler og nødder

Sådan gør du:
Bring sukker, rødvin, appelsinsaft, appelsinskal og krydderier i kog, og lad massen koge, til konsistensen er som tynd sirup. Rist mandler og nødder på en varm pande.

Gnid skallerne af i et viskestykke. Kom mandler og nødder i et glas, og hæld den siede sirup over. Lad dem trække, til siruppen er helt kold. Server gløgg-siruppen til ost eller is.

Mørbrad med frugter (4 pers.):
1 kg kartofler
100 g flødeost
75 g svesker uden sten
1-2 svinemørbrad
olie eller smør til bruning
salt, peber
3 rødløg
100 g soltørrede abrikoser
75 g svesker uden sten
2 spsk. soltørrede tranebær
1 stang kanel
6 nelliker
1-2 stjerneanis
1 dl tør hvidvin
1 dl appelsinsaft
1⁄4 liter bouillon
majsstivelse


Sådan gør du:
Brun svinemørbraden i olie eller smør på alle sider, og krydr med salt og peber. Tilsæt rødløg i både, halve abrikoser, svesker, tranebær, krydderier, hvidvin, appelsinsaft og bouillon. Bring det i kog, og lad det simre ca. 15 min.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Tag kødet op, og hold det varmt. Jævn saucen med en anelse majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber.

Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem godt. Rør kartoffelmosen sammen med flødeost og hakkede svesker, og smag til med salt og peber. Skær kødet i lidt tykke skiver, og hæld saucen over. Server med kartoffelmos.

Se opskrifter på bruschetta og laksepakker på næste side.
#br

Æble-pære bruschetta
(4 pers.):
4 skiver brød
1-2 æbler
1-2 pærer
4 tsk. kanelsukker

Sådan gør du:
Skyl frugterne og tør dem. Fjern kernehuset med et udstiksjern. Skær æblerne og pærerne i meget tynde skiver, og fordel dem på brødskiverne. Drys med kanelsukker, og gratiner brødene i ovnen ved 250º, til sukkeret er karamelliseret.

Pas på, de kan nemt brænde på!

Server straks som en nem og lækker lille snack til f.eks. et glas varm gløgg eller Vin Chaud.


Laksepakker med akvavitcreme
(4 pers.):
2 porrer
4 laksefileter
salt, peber
citronsaft
4 plader filodej
smeltet smør

Akvavitcreme
1 lille bæger cremefraiche 18%
1⁄2 tsk. kommen
1⁄4 dl hk. dild
1-2 spsk. akvavit f.eks. rød Aalborg, dildsnaps eller julesnaps
salt og peber

Sådan gør du:
Rør cremefraiche, kommen, hakket dild og akvavit sammen. Lad cremen trække i mindst 30 min. i køleskabet, og smag evt. til med ekstra akvavit, salt og peber.

Halver porrerne på langs. Brug de yderste blade, 8 i alt, og blancher dem et kort øjeblik i kogende vand. Halver fileterne. Læg en halv filet på et porreblad, og pak bladet rundt om. Svøb et ekstra porreblad omkring laksen, så den er helt pakket ind.

Læg filopladen dobbelt på bagepapir, og placer laksepakken midt på dejen. Pak filodejen omkring laksen, og hold den sammen med en porrestrimmel.

Pensl pakkerne med smeltet smør, og bag dem ved 200º i ca. 15 min. Server cremen til.

23 oktober 2006
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.