Ananasmarmelade med kokos og rom er en af de anderledes opskrifter på marmelade, du får her.
Ananasmarmelade med kokos og rom er en af de anderledes opskrifter på marmelade, du får her. Foto: Dansukker

Marmelader med anderledes smag - få 5 opskrifter

Mad

Med disse 5 opskrifter på marmelade kan du eksperimentere med ingredienserne og lave nogle overraskende kombinationer med fx peberfrugt og hindbær eller ananas, kokos og rom. Byd familien eller gæsterne på anderledes smagsoplevelser, næste gang du byder på hjemmelavet marmelade.

 

Peberfrugt-hindbærmarmelade

Foto: Dansukker500 g røde peberfrugter, renset vægt
200 g dybfrosne hindbær
Saft og skal af 1 citron
500 g Dansukker Syltesukker

Skold peberfrugterne, og pil skallen af. Fjern kernerne. Blend peberfrugterne. Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 5 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt. Marmeladen er god til ost.


Appelsinmarmelade med vin og pistacie

Foto: Dansukker500 g økologiske appelsiner
3 dl tør, mousserende hvidvin
500 g syltesukker
30 g hakkede pistacienødder

Skyl appelsinerne grundigt. Skær dem i tynde både og derefter i tynde skiver. Bland appelsinstykkerne og vinen i en gryde, og kog blandingen ved svag varme i 20 minutter. Tilsæt syltesukkeret, og kog videre i 3 minutter. Tilsæt de hakkede pistacienødder, og kog i yderligere 1 minut. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Ananasmarmelade med kokos og rom

Foto: Dansukker450 g knust ananas med væde
1 dl kokosmel
3 dl syltesukker
3-4 spsk. rom

Bland ananas, kokos og syltesukker i en gryde, og kog i ca. 3 minutter. Tilsæt rommen. Tag gryden af kogepladen og skum af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.



Granatæble- og appelsinmarmelade

Foto: Dansukker3 dl granatæblejuice
600 g appelsin uden skal i små stykker
600 g syltesukker

Bland alle ingredienserne i en gryde og kog i 10 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.






Grapefrugtmarmelade med jordbær

Foto: Dansukker1 stor grapefrugt
200 g dybfrosne jordbær
500 g syltesukker

Skyl grapefrugten grundigt. Skær den i tynde både og derefter i tynde skiver. Optø jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland grapefrugt- og jordbærstykkerne med syltesukkeret i en gryde, og kog i 10-15 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskrifterne er fra dansukker.dk

10 december 2013
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...