Ananasmarmelade med kokos og rom er en af de anderledes opskrifter på marmelade, du får her.
Ananasmarmelade med kokos og rom er en af de anderledes opskrifter på marmelade, du får her. Foto: Dansukker

Marmelader med anderledes smag - få 5 opskrifter

Mad

Med disse 5 opskrifter på marmelade kan du eksperimentere med ingredienserne og lave nogle overraskende kombinationer med fx peberfrugt og hindbær eller ananas, kokos og rom. Byd familien eller gæsterne på anderledes smagsoplevelser, næste gang du byder på hjemmelavet marmelade.

 

Peberfrugt-hindbærmarmelade

Foto: Dansukker500 g røde peberfrugter, renset vægt
200 g dybfrosne hindbær
Saft og skal af 1 citron
500 g Dansukker Syltesukker

Skold peberfrugterne, og pil skallen af. Fjern kernerne. Blend peberfrugterne. Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 5 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt. Marmeladen er god til ost.


Appelsinmarmelade med vin og pistacie

Foto: Dansukker500 g økologiske appelsiner
3 dl tør, mousserende hvidvin
500 g syltesukker
30 g hakkede pistacienødder

Skyl appelsinerne grundigt. Skær dem i tynde både og derefter i tynde skiver. Bland appelsinstykkerne og vinen i en gryde, og kog blandingen ved svag varme i 20 minutter. Tilsæt syltesukkeret, og kog videre i 3 minutter. Tilsæt de hakkede pistacienødder, og kog i yderligere 1 minut. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Ananasmarmelade med kokos og rom

Foto: Dansukker450 g knust ananas med væde
1 dl kokosmel
3 dl syltesukker
3-4 spsk. rom

Bland ananas, kokos og syltesukker i en gryde, og kog i ca. 3 minutter. Tilsæt rommen. Tag gryden af kogepladen og skum af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.



Granatæble- og appelsinmarmelade

Foto: Dansukker3 dl granatæblejuice
600 g appelsin uden skal i små stykker
600 g syltesukker

Bland alle ingredienserne i en gryde og kog i 10 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.






Grapefrugtmarmelade med jordbær

Foto: Dansukker1 stor grapefrugt
200 g dybfrosne jordbær
500 g syltesukker

Skyl grapefrugten grundigt. Skær den i tynde både og derefter i tynde skiver. Optø jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland grapefrugt- og jordbærstykkerne med syltesukkeret i en gryde, og kog i 10-15 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskrifterne er fra dansukker.dk

10 december 2013
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Tunfiskepaté

4 pers.Kan nydes både kold og lun – som forret eller hovedret.1 ds. tunfisk i vand eller olie (185 g)1 ds. hakkede flåede tomater1 løg1 fed...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Sommergryde

(4 pers.) 400 g kalkunbryst 2 spsk. + 2 tsk. maizena 1 tsk. salt sort peber 2 sommercourgetter, gerne en grøn og en gul 2 tomater 200 g...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

0

Karrysuppe med lam og kikærter

100 g tørrede kikærter 300 g lammekød i små tern 1-2 spsk. hot currypaste olie 2 hakkede løg 1 lille aubergine 1 lille squash 1 ds. flåede...

0

Italiensk omelet

125 g pasta, fx muslinger eller skruer 1 porre 1 spsk. smør 6 æg 6 spsk. vand 150 g skinke i tern 1 bdt. purløg 3-4 spsk. parmesanostSalt...