Lav din egen skønne brændevin

Mad

Kom så i gang, hvis du vil have den hjemmelavede brændevin klar til jul! Den udkonkurrerer alle andre flasker på borde. Vi lancerer julesnapsen, blommebrændevinen og havtornbryggen.

Foto: Love Copenhagen m.fl.

Succes med hjemmelavet snaps og brændevin

Der er intet, der kan sætte gang i humøret som lidt hjemmebryg på bordet i vintertiden. Og det er ganske nemt at lave sin egen brændevin og snaps. Grundteknikken er den samme for alle smagsvarianter.

De fleste brændevine har godt af at stå og udtrække smag et par måneder, men mange kan også være klar efter to uger (for eksempel julesnapsen herunder).
Det er dog vigtigt at være opmærksom på følgende:
Udtrækningen af smagsstoffer foregår langsomt i et koldt rum, men bitterheden bliver også mindre. Ved stuetemperatur går det hurtigere. Til gengæld kan resultatet blive mere bittert. Prøv jer frem.

Brændevinen/snapsen skal filtreres gennem en si i første omgang, og hvis der er meget grums, kan man bruge et kaffefilter sammen med sien.

Til alle opskrifter skal du bruge:

  • Rengjorte henkogningsglas med patentlåg
  • De valgte krydderurter eller frugter
  • Smagsløs snaps eller vodka
  • Si og kaffefilter til at filtrere 
  • En flaske til den færdige brændevin, også med patentlåg

Hjemmelavet julesnaps: 

Fra blomsterhaven.dk 

Gør herefter følgende:

  • Riv appelsinerne med en juliennekniv (citrusrivejern). Læg skrællerne på et bagepapir og fordel rørsukker på skrællerne. Bag dem i ovnen i ca. en time ved 100 grader.

    Læs også: Den plettede gråsnegl gør nytte i vores haver

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene væk (de kan bruges til vaniljekranse) – det er kun de tomme stænger der skal bruges.

  • Tilsæt alle ingredienser til et stort henkogningsglas og sæt låg på og ryst godt.

  • Gem glasset mørkt og under stuetemperatur, og se til din unikke julesnaps hver dag, hvor du samtidig skal smage på julesnapsen.

  • Efter første dag skal du tage stilling til, om du fortsat ønsker, at nellikerne skal fortsætte udtrækningen. Kan nellikerne smages, skal de op!

    Læs også: Kom myrerne til livs

  • Sådan fortsætter du med den hyggelige pleje – og efter 3-8 dage bør vaniljen fjernes og evt. også kanelstangen.

    Efter 14 dage bør den være færdig, og resten skal fjernes ved at si det hele. Filtrer til sidst gennem et kaffefilter og hæld på flaske. 


 

Hjemmelavet blommebrændevin 

(fra chefkock.de)

1 liter hvid rom
600 g friske blommer
200 g sukker
1 vanillestang
1/5 kanelstang

Lad brændevinen trække ligeså længe som julesnapsen.

Havtornbryg

(Fra Danish Schnapps Recipes)

  • Pluk havtornebær, når de er helt modne og rengør dem grundigt. Frys dem herefter ned et par dage – det gør bærrene mildere og sødere.

  • Fyld et henkogningsglas med de frosne bær.

  • Fyld op med vodka.

  • Lad det trække 2-3 måneder i et mørkt rum ved 18-20 grader.

  • Ryst glasset et par gange undervejs



 

6 november 2015
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Mager chokolademousse

Illustration: Suzanne Moffat4 pers.100 g god mørk chokolade5 dl fromage frais1 12 dl piskefløde1 æggeblomme40 g sukkerRevet skal fra 12...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...