Lav din egen skønne brændevin

Mad

Kom så i gang, hvis du vil have den hjemmelavede brændevin klar til jul! Den udkonkurrerer alle andre flasker på borde. Vi lancerer julesnapsen, blommebrændevinen og havtornbryggen.

Foto: Love Copenhagen m.fl.

Succes med hjemmelavet snaps og brændevin

Der er intet, der kan sætte gang i humøret som lidt hjemmebryg på bordet i vintertiden. Og det er ganske nemt at lave sin egen brændevin og snaps. Grundteknikken er den samme for alle smagsvarianter.

De fleste brændevine har godt af at stå og udtrække smag et par måneder, men mange kan også være klar efter to uger (for eksempel julesnapsen herunder).
Det er dog vigtigt at være opmærksom på følgende:
Udtrækningen af smagsstoffer foregår langsomt i et koldt rum, men bitterheden bliver også mindre. Ved stuetemperatur går det hurtigere. Til gengæld kan resultatet blive mere bittert. Prøv jer frem.

Brændevinen/snapsen skal filtreres gennem en si i første omgang, og hvis der er meget grums, kan man bruge et kaffefilter sammen med sien.

Til alle opskrifter skal du bruge:

  • Rengjorte henkogningsglas med patentlåg
  • De valgte krydderurter eller frugter
  • Smagsløs snaps eller vodka
  • Si og kaffefilter til at filtrere 
  • En flaske til den færdige brændevin, også med patentlåg

Hjemmelavet julesnaps: 

Fra blomsterhaven.dk 

  • Kanel, 1 hel stang
  • Nelliker, ca. 5 stk.  (jo, det kan købes)

  • Vanilje, 2 stk

  • En håndfuld enebær hentet fra heden eller krattet

  • 1 flaske klar snaps 

Gør herefter følgende:

  • Riv appelsinerne med en juliennekniv (citrusrivejern). Læg skrællerne på et bagepapir og fordel rørsukker på skrællerne. Bag dem i ovnen i ca. en time ved 100 grader.

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene væk (de kan bruges til vaniljekranse) – det er kun de tomme stænger der skal bruges.

  • Tilsæt alle ingredienser til et stort henkogningsglas og sæt låg på og ryst godt.

  • Gem glasset mørkt og under stuetemperatur, og se til din unikke julesnaps hver dag, hvor du samtidig skal smage på julesnapsen.

  • Efter første dag skal du tage stilling til, om du fortsat ønsker, at nellikerne skal fortsætte udtrækningen. Kan nellikerne smages, skal de op!

  • Sådan fortsætter du med den hyggelige pleje – og efter 3-8 dage bør vaniljen fjernes og evt. også kanelstangen.

    Efter 14 dage bør den være færdig, og resten skal fjernes ved at si det hele. Filtrer til sidst gennem et kaffefilter og hæld på flaske. 


 

Hjemmelavet blommebrændevin 

(fra chefkock.de)

1 liter hvid rom
600 g friske blommer
200 g sukker
1 vanillestang
1/5 kanelstang

Lad brændevinen trække ligeså længe som julesnapsen.

Havtornbryg

(Fra Danish Schnapps Recipes)

  • Pluk havtornebær, når de er helt modne og rengør dem grundigt. Frys dem herefter ned et par dage – det gør bærrene mildere og sødere.

  • Fyld et henkogningsglas med de frosne bær.

  • Fyld op med vodka.

  • Lad det trække 2-3 måneder i et mørkt rum ved 18-20 grader.

  • Ryst glasset et par gange undervejs



 

6 november 2015
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...