Lav din egen skønne brændevin

Mad

Kom så i gang, hvis du vil have den hjemmelavede brændevin klar til jul! Den udkonkurrerer alle andre flasker på borde. Vi lancerer julesnapsen, blommebrændevinen og havtornbryggen.

Foto: Love Copenhagen m.fl.

Succes med hjemmelavet snaps og brændevin

Der er intet, der kan sætte gang i humøret som lidt hjemmebryg på bordet i vintertiden. Og det er ganske nemt at lave sin egen brændevin og snaps. Grundteknikken er den samme for alle smagsvarianter.

De fleste brændevine har godt af at stå og udtrække smag et par måneder, men mange kan også være klar efter to uger (for eksempel julesnapsen herunder).
Det er dog vigtigt at være opmærksom på følgende:
Udtrækningen af smagsstoffer foregår langsomt i et koldt rum, men bitterheden bliver også mindre. Ved stuetemperatur går det hurtigere. Til gengæld kan resultatet blive mere bittert. Prøv jer frem.

Brændevinen/snapsen skal filtreres gennem en si i første omgang, og hvis der er meget grums, kan man bruge et kaffefilter sammen med sien.

Til alle opskrifter skal du bruge:

  • Rengjorte henkogningsglas med patentlåg
  • De valgte krydderurter eller frugter
  • Smagsløs snaps eller vodka
  • Si og kaffefilter til at filtrere 
  • En flaske til den færdige brændevin, også med patentlåg

Hjemmelavet julesnaps: 

Fra blomsterhaven.dk 

  • Kanel, 1 hel stang
  • Nelliker, ca. 5 stk.  (jo, det kan købes)

  • Vanilje, 2 stk

    Læs også:

    Hurtige kryddersnapse til jul

    Drikker du gerne en lille snaps til sildemaden i julemåneden, eller vil du gerne servere en hjemmelavet snaps til julefrokosten, så kan...

  • En håndfuld enebær hentet fra heden eller krattet

  • 1 flaske klar snaps 

Gør herefter følgende:

  • Riv appelsinerne med en juliennekniv (citrusrivejern). Læg skrællerne på et bagepapir og fordel rørsukker på skrællerne. Bag dem i ovnen i ca. en time ved 100 grader.

    Læs også:

    4 gode app’s til efteråret

    Efteråret byder på både hygge, risiko for dårligt vejr og svampejagt. Her er de bedste app's til netop det!

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene væk (de kan bruges til vaniljekranse) – det er kun de tomme stænger der skal bruges.

  • Tilsæt alle ingredienser til et stort henkogningsglas og sæt låg på og ryst godt.

  • Gem glasset mørkt og under stuetemperatur, og se til din unikke julesnaps hver dag, hvor du samtidig skal smage på julesnapsen.

  • Efter første dag skal du tage stilling til, om du fortsat ønsker, at nellikerne skal fortsætte udtrækningen. Kan nellikerne smages, skal de op!

    Læs også:

    Snaps med fyr og gran

    Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx...

  • Sådan fortsætter du med den hyggelige pleje – og efter 3-8 dage bør vaniljen fjernes og evt. også kanelstangen.

    Efter 14 dage bør den være færdig, og resten skal fjernes ved at si det hele. Filtrer til sidst gennem et kaffefilter og hæld på flaske. 


 

Hjemmelavet blommebrændevin 

(fra chefkock.de)

1 liter hvid rom
600 g friske blommer
200 g sukker
1 vanillestang
1/5 kanelstang

Lad brændevinen trække ligeså længe som julesnapsen.

Havtornbryg

(Fra Danish Schnapps Recipes)

  • Pluk havtornebær, når de er helt modne og rengør dem grundigt. Frys dem herefter ned et par dage – det gør bærrene mildere og sødere.

  • Fyld et henkogningsglas med de frosne bær.

  • Fyld op med vodka.

  • Lad det trække 2-3 måneder i et mørkt rum ved 18-20 grader.

  • Ryst glasset et par gange undervejs



 

06 november 2015
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...