Lav din egen skønne brændevin

Mad

Kom så i gang, hvis du vil have den hjemmelavede brændevin klar til jul! Den udkonkurrerer alle andre flasker på borde. Vi lancerer julesnapsen, blommebrændevinen og havtornbryggen.

Foto: Love Copenhagen m.fl.

Succes med hjemmelavet snaps og brændevin

Der er intet, der kan sætte gang i humøret som lidt hjemmebryg på bordet i vintertiden. Og det er ganske nemt at lave sin egen brændevin og snaps. Grundteknikken er den samme for alle smagsvarianter.

De fleste brændevine har godt af at stå og udtrække smag et par måneder, men mange kan også være klar efter to uger (for eksempel julesnapsen herunder).
Det er dog vigtigt at være opmærksom på følgende:
Udtrækningen af smagsstoffer foregår langsomt i et koldt rum, men bitterheden bliver også mindre. Ved stuetemperatur går det hurtigere. Til gengæld kan resultatet blive mere bittert. Prøv jer frem.

Brændevinen/snapsen skal filtreres gennem en si i første omgang, og hvis der er meget grums, kan man bruge et kaffefilter sammen med sien.

Til alle opskrifter skal du bruge:

  • Rengjorte henkogningsglas med patentlåg
  • De valgte krydderurter eller frugter
  • Smagsløs snaps eller vodka
  • Si og kaffefilter til at filtrere 
  • En flaske til den færdige brændevin, også med patentlåg

Hjemmelavet julesnaps: 

Fra blomsterhaven.dk 

  • Kanel, 1 hel stang
  • Nelliker, ca. 5 stk.  (jo, det kan købes)

  • Vanilje, 2 stk

    Læs også:

    Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

    De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden...

  • En håndfuld enebær hentet fra heden eller krattet

  • 1 flaske klar snaps 

Gør herefter følgende:

  • Riv appelsinerne med en juliennekniv (citrusrivejern). Læg skrællerne på et bagepapir og fordel rørsukker på skrællerne. Bag dem i ovnen i ca. en time ved 100 grader.

    Læs også:

    Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

    Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene væk (de kan bruges til vaniljekranse) – det er kun de tomme stænger der skal bruges.

  • Tilsæt alle ingredienser til et stort henkogningsglas og sæt låg på og ryst godt.

  • Gem glasset mørkt og under stuetemperatur, og se til din unikke julesnaps hver dag, hvor du samtidig skal smage på julesnapsen.

  • Efter første dag skal du tage stilling til, om du fortsat ønsker, at nellikerne skal fortsætte udtrækningen. Kan nellikerne smages, skal de op!

    Læs også:

    Sådan får du din amaryllis til at holde længere

    Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med...

  • Sådan fortsætter du med den hyggelige pleje – og efter 3-8 dage bør vaniljen fjernes og evt. også kanelstangen.

    Efter 14 dage bør den være færdig, og resten skal fjernes ved at si det hele. Filtrer til sidst gennem et kaffefilter og hæld på flaske. 


 

Hjemmelavet blommebrændevin 

(fra chefkock.de)

1 liter hvid rom
600 g friske blommer
200 g sukker
1 vanillestang
1/5 kanelstang

Lad brændevinen trække ligeså længe som julesnapsen.

Havtornbryg

(Fra Danish Schnapps Recipes)

  • Pluk havtornebær, når de er helt modne og rengør dem grundigt. Frys dem herefter ned et par dage – det gør bærrene mildere og sødere.

  • Fyld et henkogningsglas med de frosne bær.

  • Fyld op med vodka.

  • Lad det trække 2-3 måneder i et mørkt rum ved 18-20 grader.

  • Ryst glasset et par gange undervejs



 

6. november 2015
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord. 

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det. 

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...