Lav din egen påskesnaps

Mad

Nu er det muligt at lave en snaps efter din helt egen smag. Aalborg Akvavit har nemlig lavet en snaps, som giver dig muligheden for at sætte dit helt eget præg på påskens frokostbord. 

Foto: Aalborg Akvavit

En kryddersnaps behøver ikke nødvendigvis at have den velkendte smag af kommen. Den kan sagtens være imødekommende, feminin og blød, maskulin og krydret eller smage af en hvilken som helst ingrediens, som du godt kan lide at bruge i din madlavning,” fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender i Aalborg Akvavit.

Det betyder, at du kan smage din snaps til med alt lige fra bacon til lakridspiber og i modsætning til mange snapseopskrifter, så behøver disse ikke at stå i flere uger før de er klar til at blive serveret. Man kan derfor sagtens nå det inden påske.

Snaps med bacon - på 6 timer

På intet mindre end seks timer kan man lave baconsnaps af tørsaltet bacon stegt i smør på panden. Lad det dryppe af og læg det derefter glasset med Aalborg Basis Snaps. Inden den serveres skal den lige en tur i fryseren, hvorefter fedtet, som har samlet sig i toppen af glasset, fjernes. Det kan også være en god idé, at filtrere snapsen gennem et kaffefilter.

Snaps med hindbær og lakrids

Er man til noget, som er lidt sødere i smagen, så kan man lave en snaps med hindbær og en anelse lakrids. Man skal bruge 20 gram frysetørret hindbær og 1-2 pastiller rå lakrids.

Snapsen kan serveres efter et døgn, men vi anbefaler, at man lader den stå i fire dage inden servering for at opnå den bedste smag. Husk at filtrere snapsen i et kaffefilter.

Dessertsnaps med chokolade

Alt efter hvad man serverer til sin påskefrokost, kan det også være lækkert med en dessertsnaps. Lav chokoladesnaps ved at putte en halv plade mørk chokolade på 70% i basissnapsen og lad den trække 1-7 døgn.

Smag den til løbende, så du undgår, at den bliver for kraftig i smagen. Efter en filtrering gennem et kaffefilter er den klar til servering.

Læs også: Haren kommer med påskeæg

Lav snaps fra bunden - sådan gør du

Det er faktisk heller ikke en helt umulig opgave at lave en snaps fra bunden af på rimelig kort tid. Til den opgave skal du bruge:

Skræl citronskrællen i så tynde skræller som overhovedet muligt. Derefter halverer du den og presser den ene halvdel. Saft og skræl kommes i et glas tilsat vodka. Det hele rystes godt sammen og stilles på køl i 24 timer. Herefter filtrerer du væsken gennem et kaffefilter. Varm vand og sukkeret op i en gryde og rør rundt til sukkeret er smeltet. Når sukkerlagen er helt afkølet, lægges den i snapsen.

Det er kun fantasien, som sætter grænser, så det er bare med at komme i gang med at lave det helt store snapsemageri derhjemme.

Skål!

7 marts 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...