Lav din egen påskesnaps

Mad

Nu er det muligt at lave en snaps efter din helt egen smag. Aalborg Akvavit har nemlig lavet en snaps, som giver dig muligheden for at sætte dit helt eget præg på påskens frokostbord. 

Foto: Aalborg Akvavit

En kryddersnaps behøver ikke nødvendigvis at have den velkendte smag af kommen. Den kan sagtens være imødekommende, feminin og blød, maskulin og krydret eller smage af en hvilken som helst ingrediens, som du godt kan lide at bruge i din madlavning,” fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender i Aalborg Akvavit.

Det betyder, at du kan smage din snaps til med alt lige fra bacon til lakridspiber og i modsætning til mange snapseopskrifter, så behøver disse ikke at stå i flere uger før de er klar til at blive serveret. Man kan derfor sagtens nå det inden påske.

Snaps med bacon - på 6 timer

På intet mindre end seks timer kan man lave baconsnaps af tørsaltet bacon stegt i smør på panden. Lad det dryppe af og læg det derefter glasset med Aalborg Basis Snaps. Inden den serveres skal den lige en tur i fryseren, hvorefter fedtet, som har samlet sig i toppen af glasset, fjernes. Det kan også være en god idé, at filtrere snapsen gennem et kaffefilter.

Snaps med hindbær og lakrids

Er man til noget, som er lidt sødere i smagen, så kan man lave en snaps med hindbær og en anelse lakrids. Man skal bruge 20 gram frysetørret hindbær og 1-2 pastiller rå lakrids.

Snapsen kan serveres efter et døgn, men vi anbefaler, at man lader den stå i fire dage inden servering for at opnå den bedste smag. Husk at filtrere snapsen i et kaffefilter.

Dessertsnaps med chokolade

Alt efter hvad man serverer til sin påskefrokost, kan det også være lækkert med en dessertsnaps. Lav chokoladesnaps ved at putte en halv plade mørk chokolade på 70% i basissnapsen og lad den trække 1-7 døgn.

Smag den til løbende, så du undgår, at den bliver for kraftig i smagen. Efter en filtrering gennem et kaffefilter er den klar til servering.

Læs også: Akvavit-is med vanilje

Lav snaps fra bunden - sådan gør du

Det er faktisk heller ikke en helt umulig opgave at lave en snaps fra bunden af på rimelig kort tid. Til den opgave skal du bruge:

Skræl citronskrællen i så tynde skræller som overhovedet muligt. Derefter halverer du den og presser den ene halvdel. Saft og skræl kommes i et glas tilsat vodka. Det hele rystes godt sammen og stilles på køl i 24 timer. Herefter filtrerer du væsken gennem et kaffefilter. Varm vand og sukkeret op i en gryde og rør rundt til sukkeret er smeltet. Når sukkerlagen er helt afkølet, lægges den i snapsen.

Det er kun fantasien, som sætter grænser, så det er bare med at komme i gang med at lave det helt store snapsemageri derhjemme.

Skål!

7 marts 2016
0

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...