Lav din egen påskesnaps

Mad

Nu er det muligt at lave en snaps efter din helt egen smag. Aalborg Akvavit har nemlig lavet en snaps, som giver dig muligheden for at sætte dit helt eget præg på påskens frokostbord. 

Foto: Aalborg Akvavit

En kryddersnaps behøver ikke nødvendigvis at have den velkendte smag af kommen. Den kan sagtens være imødekommende, feminin og blød, maskulin og krydret eller smage af en hvilken som helst ingrediens, som du godt kan lide at bruge i din madlavning,” fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender i Aalborg Akvavit.

Det betyder, at du kan smage din snaps til med alt lige fra bacon til lakridspiber og i modsætning til mange snapseopskrifter, så behøver disse ikke at stå i flere uger før de er klar til at blive serveret. Man kan derfor sagtens nå det inden påske.

Snaps med bacon - på 6 timer

På intet mindre end seks timer kan man lave baconsnaps af tørsaltet bacon stegt i smør på panden. Lad det dryppe af og læg det derefter glasset med Aalborg Basis Snaps. Inden den serveres skal den lige en tur i fryseren, hvorefter fedtet, som har samlet sig i toppen af glasset, fjernes. Det kan også være en god idé, at filtrere snapsen gennem et kaffefilter.

Snaps med hindbær og lakrids

Er man til noget, som er lidt sødere i smagen, så kan man lave en snaps med hindbær og en anelse lakrids. Man skal bruge 20 gram frysetørret hindbær og 1-2 pastiller rå lakrids.

Snapsen kan serveres efter et døgn, men vi anbefaler, at man lader den stå i fire dage inden servering for at opnå den bedste smag. Husk at filtrere snapsen i et kaffefilter.

Dessertsnaps med chokolade

Alt efter hvad man serverer til sin påskefrokost, kan det også være lækkert med en dessertsnaps. Lav chokoladesnaps ved at putte en halv plade mørk chokolade på 70% i basissnapsen og lad den trække 1-7 døgn.

Smag den til løbende, så du undgår, at den bliver for kraftig i smagen. Efter en filtrering gennem et kaffefilter er den klar til servering.

Lav snaps fra bunden - sådan gør du

Det er faktisk heller ikke en helt umulig opgave at lave en snaps fra bunden af på rimelig kort tid. Til den opgave skal du bruge:

  • 1 flaske vodka

  • 1 citron (økologisk)

  • 150 gram sukker

  • 2 dl. vand

Skræl citronskrællen i så tynde skræller som overhovedet muligt. Derefter halverer du den og presser den ene halvdel. Saft og skræl kommes i et glas tilsat vodka. Det hele rystes godt sammen og stilles på køl i 24 timer. Herefter filtrerer du væsken gennem et kaffefilter. Varm vand og sukkeret op i en gryde og rør rundt til sukkeret er smeltet. Når sukkerlagen er helt afkølet, lægges den i snapsen.

Det er kun fantasien, som sætter grænser, så det er bare med at komme i gang med at lave det helt store snapsemageri derhjemme.

Skål!

7 marts 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...