Lav din egen marmelade

Mad

Hjemmelavet marmelade er fantastisk og rigtig let at lave – også når du ikke er en haj til syltning og henkogning. Her får du 4 gode, gennemprøvede opskrifter med et mix af jordbær, solbær, blommer og andre friske bær.

Hjemmelavet marmelade på rad og række.
Hjemmelavet marmelade på rad og række. Foto: iStock

Hurtig hjemmelavet marmelade

Det er let at lave sin egen fantastiske marmelade, og det tager ikke lang tid. Når buskene og træerne bugner af frugt og bær, så er det bare om at finde marmaladeglassene frem.
Her er fire opskrifter med årstidernes frugter. Årstiden er heldigvis lang, og butikkerne kan i dag følge med det meste af året rundt. Der er nu alligevel ikke noget så tilfredsstillende som marmelade af egen avl. Det er der nok få, der vil strides om. Så her er fire opskrifter med marmelade med flere bær, frugter eller nødder i hver enkelt opskrift.

Jordbær- og rabarbersyltetøj

Ingredienser

500 g jordbær
500 g rabarber
evt. 1 dl vand
7,5 dl sukker

Fremgangsmåde

Bland frugterne. Kom frugt og evt. vand i en kasserolle, og lad det koge i 10 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.

Syltetøj af 4 sommerbær

(Opskriften vandt Dansukkers Syltemesterskab 2007)

Ingredienser

250 g jordbær
250 g ananasæbler
150 g solbær
350 g blåbær
1 kg syltesukker
½ stang vanilje

Fremgangsmåde

Skyl og rens bærrene, skræl æblerne og hak/mos dem. Bland sukkeret i og lad det simre med vanillestangen til konsistensen er lind. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.

Blommemarmelade

Ingredienser

1 kg blommer (gerne Victoriablommer)
500 g syltesukker
1-2 tsk. stødt kanel
50 g hakkede mandler

Fremgangsmåde

Skold, flå og udsten blommerne. Bland alle ingredienser bortset fra mandlerne i en kasserolle, og kog under omrøring i 2-3 minutter. Bland de hakkede mandler i. Fjern omhyggeligt skummet. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.

Sommersyltetøj

Ingredienser

300 g hindbær
300 g ribs
300 g ferskner
2 dl vand
6 dl syltesukker

Fremgangsmåde

Bland frugterne. Kom frugt og vand i en kasserolle, og lad det koge i ti minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.
9 juni 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.