Lav din egen marmelade

Mad

Hjemmelavet marmelade er fantastisk og rigtig let at lave – også når du ikke er en haj til syltning og henkogning. Her får du 4 gode, gennemprøvede opskrifter med et mix af jordbær, solbær, blommer og andre friske bær.

Hjemmelavet marmelade på rad og række.
Hjemmelavet marmelade på rad og række. Foto: iStock

Hurtig hjemmelavet marmelade

Det er let at lave sin egen fantastiske marmelade, og det tager ikke lang tid. Når buskene og træerne bugner af frugt og bær, så er det bare om at finde marmaladeglassene frem.
Her er fire opskrifter med årstidernes frugter. Årstiden er heldigvis lang, og butikkerne kan i dag følge med det meste af året rundt. Der er nu alligevel ikke noget så tilfredsstillende som marmelade af egen avl. Det er der nok få, der vil strides om. Så her er fire opskrifter med marmelade med flere bær, frugter eller nødder i hver enkelt opskrift.

Jordbær- og rabarbersyltetøj

Ingredienser

500 g jordbær
500 g rabarber
evt. 1 dl vand
7,5 dl sukker

Fremgangsmåde

Bland frugterne. Kom frugt og evt. vand i en kasserolle, og lad det koge i 10 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.

Syltetøj af 4 sommerbær

(Opskriften vandt Dansukkers Syltemesterskab 2007)

Ingredienser

250 g jordbær
250 g ananasæbler
150 g solbær
350 g blåbær
1 kg syltesukker
½ stang vanilje

Fremgangsmåde

Skyl og rens bærrene, skræl æblerne og hak/mos dem. Bland sukkeret i og lad det simre med vanillestangen til konsistensen er lind. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.

Blommemarmelade

Ingredienser

1 kg blommer (gerne Victoriablommer)
500 g syltesukker
1-2 tsk. stødt kanel
50 g hakkede mandler

Fremgangsmåde

Skold, flå og udsten blommerne. Bland alle ingredienser bortset fra mandlerne i en kasserolle, og kog under omrøring i 2-3 minutter. Bland de hakkede mandler i. Fjern omhyggeligt skummet. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.

Sommersyltetøj

Ingredienser

300 g hindbær
300 g ribs
300 g ferskner
2 dl vand
6 dl syltesukker

Fremgangsmåde

Bland frugterne. Kom frugt og vand i en kasserolle, og lad det koge i ti minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.
9 juni 2016
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.