Lav is med din blender - hurtigt og nemt

Mad

Det er hverken svært eller omstændigt at lave hjemmelavet is – alt hvad du skal bruge, er en blender og selve ingredienserne til isen.

Nu kan du hurtigt og nemt lave din helt egen is.
Nu kan du hurtigt og nemt lave din helt egen is. Foto: istockphoto

Selvom sommeren føles langt væk, kan man altid tyvstarte med en lækker is – og endnu lækrere bliver den, hvis du laver den selv. Vi har derfor fundet 12 nemme is-opskrifter til dig.

Du skal starte med at lave basis is. I dette tilfælde vil vi anbefale dig at lave en vaniljeis.

Alt hvad du skal bruger er:

  • 0,6 dl. fløde
  • 85g. kondenseret mælk
  • 0,5 spsk. vaniljeekstrakt
  • 0,25 spsk. lime saft
  • 1 isterningbakke med frossen mælk

Kom alle ingredienser i din blender og blend indtil konsistensen er blød og tyk.

Når du lavet din basis is, kan du bruge den til at lave andre smagsvarianter. Vi giver dig her 12 forskellige opskrifter.

1. Jordbæris

Du skal bruge:

  • 1 god håndfuld jordbær
  • 1 spsk. limesaft

Kom ingredienserne i din vaniljeis og blend det i blenderen. Mangler isen ekstra smag, kan du sagtens komme ekstra jordbær i.

Læs også: 11 ting, du aldrig skal komme i mikroovnen

2. Chokoladeis

Du skal kun bruge 0,6 dl. kakaospulver.

Bland kakaopulveret i din vanilje og voila! Så har du chokoladeis. Du kan naturligvis sagtens hakke lidt mørk chokolade og putte i isen også.

3. Blåbæris

Kom blot 0,6 dl. frosne blåbær i din vaniljeis og blend det sammen.

4. Bananis

Kom en frossen banan i din vaniljeis og blend det sammen. Fortsæt indtil isen er blød og uden klumper.

5. Appelsinis

Du skal bruge:

Læs også: Sådan kan du vakuumpakke din mad uden maskine

  • 1,25 dl. udskåret appelsin (små stykker)
  • 0,5 spsk. appelsinessens

Blend frugt og essens sammen med din vaniljeis og du vil få en lækker og forfriskende is.

6. Pistacieis

Du skal bruge:

  • 1 halv frossen avokado
  • 1 halv frossen banan
  • 1,25 dl. afpillede pistacienødder

Kom alle ingredienser i blenderen, og blend indtil isen får den rette konsistens.

7. Piña colada

Du skal bruge:

Læs også: 7 ting du ikke må gøre, når du bager

  • 1,25 dl. Frossen ananas
  • 1,25 dl. Frisk kokos

Kom alt i blenderen og blend sammen med din vaniljeis. Smag eventuel til med ekstra ananas.

8. Limeis

Du skal bruge:

  • 0,6 dl. frisk limesaft
  • 1 tsk. limeskræl (kun den grønne del)

Kom blot ingredienserne i din vaniljeis og rør forsigtigt rundt.

9. Is med mint og chokolade

Du skal bruge:

  • 1 spsk mintessens
  • 0,6 dl. baby spinat
  • 0,6 dl. ckokoladeknapper

Blend alle ingredienser sammen med din vaniljeis og du vil få en lækker chokoladeis med smag af mint.

10. Is med knuste småkager 

Først skal din vaniljeis være færdig og afkølet.

Tag herefter isen ud fra fryseren og kom den i en skål. Kom herefter knuste småkager i og rør rundt. Dette er en lækker is med ekstra bid.

11. Spinat is (Den sunde)

Vil du prøve at lave en sundere is, er dette noget for dig!

Du skal bruge: 

  • 0,5 spsk mandelesktrakt
  • 1 avokado
  • 2,5 dl. frisk spinat.

Blend alle ingredienser sammen med din vaniljeis. Du skal blot sikre dig at spinaten er blendet helt ud.

2 marts 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

Mager chokolademousse

Illustration: Suzanne Moffat4 pers.100 g god mørk chokolade5 dl fromage frais1 12 dl piskefløde1 æggeblomme40 g sukkerRevet skal fra 12...

0

Indonesisk kylling med fersken og peanuts

4 pers.500 g kyllingefilet i små tern2 porrer2 spsk. tandoorikrydderiolie1 ds. ferskner1 pose peanuts eller cashewnødder20 g smør eller...

0

Tunfiskepaté

4 pers.Kan nydes både kold og lun – som forret eller hovedret.1 ds. tunfisk i vand eller olie (185 g)1 ds. hakkede flåede tomater1 løg1 fed...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Sommergryde

(4 pers.) 400 g kalkunbryst 2 spsk. + 2 tsk. maizena 1 tsk. salt sort peber 2 sommercourgetter, gerne en grøn og en gul 2 tomater 200 g...

0

Svinelever i pikant sauce

En lidt anderledes måde at servere lever på. 1/2 kg svinelever 150 g røget bacon hvedemel ca. 50 g smør 100 g små løg 1 grøn peberfrugt...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

0

Kokosmuffins (18-20 stk.)

2 æg, 2 dl sukker, 2 tsk. vanillesukker, 125 g smeltet plantemar-garine/smør, 3/4 dl hvedemel, 4 dl kokosmel, 50 g hakkede nøddekerner (fx...

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

0

Italienske koteletter

4 svine koteletter, salt, peber, 1 tsk tørret blanding af oregano, rosmarin og merian, 2 spsk margarine, 1 ds. flåede tomater, 2 tsk....