Grove løjer Bogen er af Anne W. Ravn og udgives af FDB til ca. 150 kr. Burgersalaten og de øvrige opskrifter her er fra bogen.
Grove løjer Bogen er af Anne W. Ravn og udgives af FDB til ca. 150 kr. Burgersalaten og de øvrige opskrifter her er fra bogen.

Lær at spise groft på den sjove måde

Mad

I en travl hverdag kan det være svært at tænke sundt. Derfor er gode råd og tip til, hvordan vi på en nem måde alligevel kan gøre indkøb og måltider sunde – på den spændende måde – altid velkomne. Vi har set på to nye bøger.


Burgersalat
Ingredienserne kan serveres hver for sig, så ungerne kan undgå “hade-ting”. Her er aftensmad til fire. Supplér gerne med kapers og oliven.

1½ kg kartofler i både • 1½ l vand • 1 spsk. tørret merian • 1½ tsk. groft salt • 1½ spsk. olivenolie • 125 g kalkunbacon i skiver • 3-4 skiver grovbrød (125 g)

Dressing:
1 dl ketchup • 1 dl yoghurt 2% eller kvark 1% • et nip groft salt og friskkværnet peber

Salat:
1 l fintstrimlet icebergsalat • 1 agurk i tern
• 100 g syltede agurker • 250 g cherrytomater og 1 finthakket rødløg

Kog kartoffelbådene i 3 min. Bland merian, salt og olie med kartoflerne og fordel dem på en plade med bagepapir. Læg baconskiverne ved siden af, og gør plads til brødet. Bag kartofler og bacon midt i ovnen ca. 15 min ved 225°. Riv brødet i små bidder og bag det med de sidste 5 min. Klip bacon i strimler. Rør dressingen sammen og anret evt. salat, kartofler, bacon, grøntsager og brød som vist. Giv dressing til.

Amagertoast
Toast behøver hverken være særlig usunde eller kedelige.

1 skive rugbrød • 1 skive fuldkornstoastbrød
• 1 skive ost ( 30+) • 4 skiver frugtpålæg
Læg de to skiver brød sammen om ost og frugtpålæg. Del evt. toasten diagonalt. Rist toasten i en toastmaskine eller læg madden på en plade med bagepapir, læg også papir og en bageplade ovenpå. Bag ved 200° i ca. 10 min.

Amagertoasten kan også smøres med pesto eller marmelade. En skive hamburgerryg eller skinke er også god i toasten.

Se opskriften på en grovkornet bananaspilt og få gode råd af forfatteren til bogen
“Stop spild af mad”.

Grovkornet bananasplitFoto fra bogen Grove løjer
Her er et sjovt bud på et godt mellemmåltid eller snack.

1 skive groft rugbrød • 2 stk. mørk pålægschokolade • ½ banan og 1 spsk. hakkede hasselnødder

Rist rugbrødet, til det er sprødt. Læg pålægschokoladen på, mens brødet er varmt, så den smelter. Flæk bananen, læg den på rugbrødet og drys med nødder.

Smid ikke maden ud
  Foto: Gyldendal
  Anne Marie Fogh har skrevet bogen "Stop spild af mad.

I bogen “Stop spild af mad” får du bud på lækker mad fremstillet af madrester. Her er et par tips fra Anne Marie Fogh, Suhrs Akademi:
  • Køb kun det ind, som du ved, du spiser.
  • Skeln mellem indkøb til hverdag og weekend.
  • Hold en “forrådsuge” en gang hvert halve år eller en gang i kvartalet, hvor du skal besvare udfordringen “sammensæt ugens menu ud fra indholdet i fryseren og kolonialskabet”.
  • Tjek også holdbarheden af de forskellige råvarer, du fryser ned – intet bliver bedre af at blive frosset.

Bogen er udgivet på forlaget Gyldendal og koster 250 kr.
17 april 2011
0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.