Lammeculotte med risotto

Mad med masser af smag, der også passer sig selv på komfuret. Så bli’r det ikke bedre.


Fotos: Marianne Bjerre Ingredienser (4 pers.):

4 lammeculotter­

1 hakket løg

2 fed hvidløg

2 dl tør hvidvin

1 ds. hk. tomater

1 kvist oregano

1 dusk persille

2 gulerødder

1 pastinak

2 stk. bladselleri

1 porre

Risotto

1 skalotteløg

1 spsk. olivenolie

3 dl risottoris

1 knsp. safran

1 dl tør hvidvin

6 dl ­hønsebouillon

parmesan

 

Sådan gør du:

Brun lammeculotterne i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg og brun i 2 min. Krydr med salt og peber, kom hvidvin, tomat, oregano og persille ved, og lad det simre i 25 min. Skær gulerod og pastinak i små tern, og snit bladselleri og porre fint. Kom urterne ved og kog i 10-15 min. ved svag varme.

Sauter skalotteløget i oliven­olie i en an­den gryde. Tilsæt ris­ og safran. Hæld vin ved og kog ind.Kom bouillon i, og lad risene koge ved svag varme under om- røring i 20-25 min. De må ikke blive tørre. Drys med parmesan og server.

Mest læste artikler