Lam i asparges

Mad


6 pers.

1 1/2 kg lammeforkød
2 bundter persille
1 stor dildkvist
10 hvide peberkorn
Salt
400 g hvide asparges
maizenamel til jævning
2 pasteuriserede æggeblommer
1 par spiseskefulde mælk

Tilbehør: Kogte kartofler drysset med persille

Lammekødet afpudses pænt og skæres i portionsstykker. Kødet sættes over i en gryde med vand, tilsat et bundt persille, en stor dildkvist, 10 hvide peberkorn og salt. Koges mørt under låg ved svag varme ca. 1 time.

Vil du undgå at si suppen, så kom persille og dildkvist hver for sig i et stykke gaze. Skum suppen et par gange for at få fedtlaget væk.
Skræl aspargesene, skær den træede ende af, og kog dem i letsaltet vand ca. 10 min.

Hak et stort bundt persille. Lav en jævnet sovs af en del af suppen, jævn med maizena, smag til med salt, og til sidst legeres med æggeblommerne udrørt i mælken.

Kødet hviler i resten af suppen for at holdes varmt imens. Kødet
lægges på et dybt fad, aspargesene lægges forsigtigt på, og til sidst hældes lidt sovs over, og der drysses et godt lag persille over. Resten af sovsen serveres i en sovsekande.


27 marts 2004
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Mager chokolademousse

Illustration: Suzanne Moffat4 pers.100 g god mørk chokolade5 dl fromage frais1 12 dl piskefløde1 æggeblomme40 g sukkerRevet skal fra 12...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Tunfiskepaté

4 pers.Kan nydes både kold og lun – som forret eller hovedret.1 ds. tunfisk i vand eller olie (185 g)1 ds. hakkede flåede tomater1 løg1 fed...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.