Lækker rejegryde

6 dl vand, 4 dl basmatiris, 1 tsk. salt, 1/4 fintsnittet hvidkålshoved, 2 fintsnittede røde peberfrugter, 2 fed knust hvidløg, 400 g rejer (optøede,red.), chilikorn efter smag og behag, salt og peber, olivenolie, evt. citronskal (økologisk citron, red.). Tilbehør: flutes (eller godt brød, red.) Kog risene efter anvisningen på posen, og afkøl dem. Olien varmes…


6 dl vand, 4 dl basmatiris, 1 tsk. salt, 1/4 fintsnittet hvidkålshoved, 2 fintsnittede røde peberfrugter, 2 fed knust hvidløg, 400 g rejer (optøede,red.), chilikorn efter smag og behag, salt og peber, olivenolie, evt. citronskal (økologisk citron, red.).

Tilbehør: flutes (eller godt brød, red.)

Kog risene efter anvisningen på posen, og afkøl dem. Olien varmes i en stor tykbundet gryde eller wok. Svits hvidkålen hurtigt i olien (til den er knap mør, red.). Kværn peber over. Tilsæt rød peber, hvidløg og chili, og rør rundt. Tilsæt rejerne (som kun lige varmes igennem, red.). Smag til med salt og evt. flere krydderier. Hæld den afkølede ris i wokken, og riv lidt citronskal over retten.

Mest læste artikler