Lækker is til varme dage

Mad
Her er kølende forfriskninger til små og store børn – helt rigtige på en varm sommerdag


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2005
Fotos: Marianne Bjerre

Vafler med is (ca. 10 stk.)
Ingredienser:
Vafler
2 æggehvider
75 g sukker
30 g hvedemel
30 g smeltet
smør
Is
(ca. 1 liter)
1⁄4 liter mælk
1⁄2 liter piskefløde
1 stang vanilje
6 past. æggeblommer
2 dl sukker

Til vaflerne røres alle ingredienserne grundigt sammen, og dejen smøres ud i tynde cirkler på en bageplade med bagepapir. Lav 2-3 ad gangen. Bag kagerne ved 160 grader i 5-7 min. Løsn dem med en paletkniv, og form dem straks til kræmmerhuse.
Til isen varmes mælk, piskefløde og vaniljekorn op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker skummende, og tilsæt den varme væske, mens der piskes.
Varm forsigtigt blandingen op under omrøring, til cremen begynder at blive tyk. Frys den til is, og rør jævnligt i isen under indfrysningen, eller brug en ismaskine.
Bland den halvfrosne is med tilbehør efter eget valg.

Iskager (6 stk.)

Ingredienser:
12 maltvafler eller store kiks
1 liter vaniljeis
krymmel

Fordel isen på halvdelen af vaflerne, og læg de øvrige på som top. Tryk dem let sammen, og ret kanten af med en kniv.

Sæt iskagerne i fryseren, til de skal spises, og rul dem i krymmel lige før servering.

Ispinde med frugt (ca. 8 stk.)

Ingredienser:
1 dåse ferskner, 235 g drænet
1 dl appelsinjuice
50 g sukker
300 g frosne jordbær
1 dl koncentreret jordbærsaft
ispinde (fås bl.a. i Panduro Hobby) plastforme el. yoghurtbægre


Findel fersknerne med en stavblender, og bland med appelsinjuice og sukker. Sæt blandingen i fryseren, til den har konsistens som softice. Blend jordbærrene med saft. Kom jordbærblandingen og ferskenisen lagvis i formene. Kom en ispind i hver, og sæt isen i fryseren, til den er helt fast.

Fristende melonis (4 pers.)

Ingredienser:
2 små meloner
1⁄2 dl honning
1 liter vanilleis

Halvér melonerne, og fjern kernerne.
Skrab melonkødet ud, og findel det i en blender med honning. Rør melonkødet sammen med vaniljeis, og kom isen i de halve melonskaller. Sæt melonen i fryseren, til isen er fast. Skær den i både før servering.

1 juni 2005
0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.