Lækker is til varme dage

Mad
Her er kølende forfriskninger til små og store børn – helt rigtige på en varm sommerdag


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2005
Fotos: Marianne Bjerre

Vafler med is (ca. 10 stk.)
Ingredienser:
Vafler
2 æggehvider
75 g sukker
30 g hvedemel
30 g smeltet
smør
Is
(ca. 1 liter)
1⁄4 liter mælk
1⁄2 liter piskefløde
1 stang vanilje
6 past. æggeblommer
2 dl sukker

Til vaflerne røres alle ingredienserne grundigt sammen, og dejen smøres ud i tynde cirkler på en bageplade med bagepapir. Lav 2-3 ad gangen. Bag kagerne ved 160 grader i 5-7 min. Løsn dem med en paletkniv, og form dem straks til kræmmerhuse.
Til isen varmes mælk, piskefløde og vaniljekorn op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker skummende, og tilsæt den varme væske, mens der piskes.
Varm forsigtigt blandingen op under omrøring, til cremen begynder at blive tyk. Frys den til is, og rør jævnligt i isen under indfrysningen, eller brug en ismaskine.
Bland den halvfrosne is med tilbehør efter eget valg.

Iskager (6 stk.)

Ingredienser:
12 maltvafler eller store kiks
1 liter vaniljeis
krymmel

Fordel isen på halvdelen af vaflerne, og læg de øvrige på som top. Tryk dem let sammen, og ret kanten af med en kniv.

Sæt iskagerne i fryseren, til de skal spises, og rul dem i krymmel lige før servering.

Ispinde med frugt (ca. 8 stk.)

Ingredienser:
1 dåse ferskner, 235 g drænet
1 dl appelsinjuice
50 g sukker
300 g frosne jordbær
1 dl koncentreret jordbærsaft
ispinde (fås bl.a. i Panduro Hobby) plastforme el. yoghurtbægre


Findel fersknerne med en stavblender, og bland med appelsinjuice og sukker. Sæt blandingen i fryseren, til den har konsistens som softice. Blend jordbærrene med saft. Kom jordbærblandingen og ferskenisen lagvis i formene. Kom en ispind i hver, og sæt isen i fryseren, til den er helt fast.

Fristende melonis (4 pers.)

Ingredienser:
2 små meloner
1⁄2 dl honning
1 liter vanilleis

Halvér melonerne, og fjern kernerne.
Skrab melonkødet ud, og findel det i en blender med honning. Rør melonkødet sammen med vaniljeis, og kom isen i de halve melonskaller. Sæt melonen i fryseren, til isen er fast. Skær den i både før servering.

1. juni 2005
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men, det er ikke alle fødevarer som tåler en tur i mikroovnen. Læs med og find ud af hvilke. 

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to skønne varianter af kartoffelsalat baseret på creme fraiche og ymer.

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.