Kylling stegt som vildt med tranebærkompit

Mad
Illustration: Suzanne Moffat

Kylling stegt som vildt med tranebærkompot
4 pers.
Illustration: Suzanne Moffat
4 store kyllingefileter
8 skiver bacon
12 knuste enebær
1 /2 tsk. salvie
1 fintsnittet løg
250 g skovsvampe
salt, peber
olie/smør til stegning
majsstivelse til jævning

Tranebærkompot:
250 g tranebær
saften fra en appelsin
1 1 /2 -2 dl sukker
1 stang vanilje
1 dl rødvin
1 dl vand
ribsgelé


Kom tranebær, appelsinsaft, sukker, en flækket stang vanille, rødvin og vand i en gryde. Bring det hele langsomt i kog for svag varme, og lad det simre i cirka 45 min. Kompotten kan laves i forvejen. Kyllingefileterne krydres med salt og peber, og hver filet pakkes ind i 2 skiver bacon, som bindes fast med bomuldssnor. Brun fileterne, tilsæt løg, og brun endnu nogle minutter. Kom salvie, knuste enebær, rødvin, vand og ribsgele ved, krydr med salt og peber og lad det simre under låg i 30 min. (red).
Spæd med vin eller vand. Hæld skyen fra, si den over i en anden gryde og jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Lad kødet hvile på panden under låg. Rens svampene, del de største og rist dem i lidt smør. Server tranebærkompotten og de ristede svampe til kyllingen sammen med vildtsauce og kogte kartofler.

Birthe Jensen, Nibe
4 september 2004
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.