Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kyllingen grundigt både indvendig og udvendig med citron. Pres resten af saften ind i kyllingen. Drys godt med salt og peber. Smelt lidt smør i en lille stegegryde, og brun kyllingen godt på alle sider.Tilsæt salvie samt hele…


Illustration: Suzanne Moffat


4 pers.

1 stor kylling
6 fed hvidløg
1 citron
3/4 liter mælk
80 g salt
8-10 salvieblade
1 drys hakket persille

Tilbehør: kogte kartofler

Gnid kyllingen grundigt både indvendig og udvendig med citron. Pres resten af saften ind i kyllingen. Drys godt med salt og peber. Smelt lidt smør i en lille stegegryde, og brun kyllingen godt på alle sider.
Tilsæt salvie samt hele fed hvidløg, og steg endnu 1 min.
Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den over kyllingen.

Lad kyllingen simre 1 time under låg. Vend kyllingen, og lad den simre videre endnu 30 minutter. Mælken vil være kogt ind til en tyk henrivende sauce. Parter kyllingen, drys med persille, og server saucen til sammen med kartofler.

Gitte Dreyer, Kastrup

Mest læste artikler