Kryddersnaps med rejnfan

Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx rejnfan. Den blomstrer først i juli og frem til oktober, men snapsefolket søger især de unge bladskud om foråret, hvor blade er rige på sukkerstoffer og giver den bedste smag på snapsen.


Får gule blomster

Rejnfan bliver op til 1 meter høj, og udvikler gule kurvblomster i halvskærme samt fjersnitdelte blade.

Sådan gør du

Pluk eller klip nysudsprungne skud af planten, og kom dem på en karaffel eller lignende. Lad bladskud trække i mindst en uge, hvorefter de filtreres fra.

Drikken vinder i smag ved lagring, og har en let skarp og bitter smag. Farven bliver gylden med grønligt anstrøg.

God snaps til sildemaden

Server denne snaps før man går til bord og skal spise et større måltid, da den skærper appetitten. Er også fin at servere til en sildemad og lignende.

Hvilken alkohol skal du bruge?

Den alkohol der anbefales til udtræk er f. eks. en ren vodka eller en snaps der ikke er krydret for meget. Det behøver ikke at være Brøndums. En Skagen snaps kan også anbefales. Prøv også at krydre på gin, hvilken kan give overraskende smagsresultater.

Mest læste artikler