Knækbrød med spelt og sesam

De lækre knækbrød med fuldkornsspeltmel og sesamfrø kan bruges til børnenes madpakke eller skæres i små stykker og serveres som sund snack til en hyggeaften.



Det skal du bruge:

  • ¼ liter mælk
  • 10 g gær
  • 2 spsk sesamfrø
  • ¾ tsk groft salt
  • 250 g fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • Bagetid: Ca. 8 min. ved 225°.

Sådan laver du dejen:

Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sesamfrø, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket med fx et låg i ca. ½ time. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm) – sørg for godt med mel på bordet.

Dejen skæres ud:

Skær dejen ud i 24 felter (a ca. 10 x 10 cm). Læg stykkerne på plader med bagepapir og prik knækbrødsstykkerne med en gaffel. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag knækbrødet – en plade af gangen – øverst i ovnen. Bag ca. 5 min. på den ene side, vend knækbrødet og bag det færdigt.

Kilde: Karolines Køkken

Har du en opskrift på knækbrød eller gode tips til bagningen – del dem på idényts debatforum

 

Mest læste artikler