Klassisk fødselsdag

Mad

Engang var børnefødselsdagen enkel og overskuelig med en god hjemmelavet lagkage plus boller med varm kakao. Hvorfor ikke prøve den model? Den enkle børnefødselsdag uden lejede klovne eller Hawaii-tema.


Fødselsdag i det fri

Lad os bare indrømme det. Nok er det sjovt at invitere hele rød stue hjem. Men sørg for så vidt muligt at holde fødselsdagen i det fri.

Pak rygsække og trækvogne
En dejlig lysning i skoven, en naturlegeplads, en grøn græsplæne ved huset eller en park danner den perfekte ramme for en fødselsdag. Pak rygsække og trækvogne med tæpper osv. Så kan alle boltre sig i den friske luft, og du undgår dårlige nerver.

For de større
Tag en tur i skøjtehallen, besøg et børnevenligt museum, et bowlingcenter eller en svømmehal. Mange steder opererer de med familie- venlige priser.

  Fotos: Lene K.
Spiselige bordkort
Skriv gæsternes navne med glasur. 'Papiret' er en havrekiks eller stor småkage. 'Blyanten' er en tube med glasur. Bag en pladefuld aflange boller, hvor der er lidt plads at skrive på.

Brug glasur
Smør dem med et lag glasur (tilsæt evt. frugtfarve), og skriv navnet med lakridssnører, som du brækker over i passende stykker.

Mindre sukker
Vil du skåne børnene for de store sukkermængder, så nøjs med glasur lige under lakridssnørerne.
Du kan også skrive med smeltet chokolade, med Mini Smarties eller krymmel. Kun fantasien – og navnets længde – sætter grænser.

Få 4 gode tips og opskrift på en lagkage på næste side.#br

4 tunede tips
  Fotos: Lene K.
  1. Lav en stak penge, og giv hver gæst en sum penge. Nu kan de gå på snold i jeres hjemmelavede slikbutik.
  2. For de små kan I lave en enkel skattejagt: Mal en masse småsten med guld- eller kobberspray. Begrav guldklumperne. Når alle har fundet fx to hver, får de skatten.
  3. Har du småt med plads, så læg et lagen på gulvet og brug det som bord.
  4. Verdens letteste skattejagt: Print et billede ud og klistr det på karton. Klip det ud i 12 brikker og gem dem, så er udfordringen at samle billedet.

Kagen som i gamle dage


Bunde:
200 g smør
150 g sukker
5 æg
150 g kartoffelmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
50 g knuste makroner


Fyld:
1 pose kagecreme
1⁄2 l mælk
1 banan
50 g knuste makroner
2 spsk. saftevand


Sådan gør du:
Smør, sukker og æg røres godt sammen. Mel, bagepulver, vanilje og knuste makroner samles i en skål og blandes op i. Kom dejen i en springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ca. 50 min. midt i ovnen ved 175°. Lad kagen køle af på en rist. Rør kagecreme-pulveret sammen med mælk, og stil den køligt i 20 min.

Lægges sammen med kagecreme
Skær kagen ud i tre lag og læg den sammen med kagecreme, banan i skiver og knuste makroner vædet med saftevand. Pynt med hvid glasur, krymmel, lys og flag.
4. januar 2008
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.