Klassisk fødselsdag

Mad

Engang var børnefødselsdagen enkel og overskuelig med en god hjemmelavet lagkage plus boller med varm kakao. Hvorfor ikke prøve den model? Den enkle børnefødselsdag uden lejede klovne eller Hawaii-tema.


Fødselsdag i det fri

Lad os bare indrømme det. Nok er det sjovt at invitere hele rød stue hjem. Men sørg for så vidt muligt at holde fødselsdagen i det fri.

Pak rygsække og trækvogne
En dejlig lysning i skoven, en naturlegeplads, en grøn græsplæne ved huset eller en park danner den perfekte ramme for en fødselsdag. Pak rygsække og trækvogne med tæpper osv. Så kan alle boltre sig i den friske luft, og du undgår dårlige nerver.

For de større
Tag en tur i skøjtehallen, besøg et børnevenligt museum, et bowlingcenter eller en svømmehal. Mange steder opererer de med familie- venlige priser.

  Fotos: Lene K.
Spiselige bordkort
Skriv gæsternes navne med glasur. 'Papiret' er en havrekiks eller stor småkage. 'Blyanten' er en tube med glasur. Bag en pladefuld aflange boller, hvor der er lidt plads at skrive på.

Brug glasur
Smør dem med et lag glasur (tilsæt evt. frugtfarve), og skriv navnet med lakridssnører, som du brækker over i passende stykker.

Mindre sukker
Vil du skåne børnene for de store sukkermængder, så nøjs med glasur lige under lakridssnørerne.
Du kan også skrive med smeltet chokolade, med Mini Smarties eller krymmel. Kun fantasien – og navnets længde – sætter grænser.

Få 4 gode tips og opskrift på en lagkage på næste side.#br

4 tunede tips
  Fotos: Lene K.
  1. Lav en stak penge, og giv hver gæst en sum penge. Nu kan de gå på snold i jeres hjemmelavede slikbutik.
  2. For de små kan I lave en enkel skattejagt: Mal en masse småsten med guld- eller kobberspray. Begrav guldklumperne. Når alle har fundet fx to hver, får de skatten.
  3. Har du småt med plads, så læg et lagen på gulvet og brug det som bord.
  4. Verdens letteste skattejagt: Print et billede ud og klistr det på karton. Klip det ud i 12 brikker og gem dem, så er udfordringen at samle billedet.

Kagen som i gamle dage


Bunde:
200 g smør
150 g sukker
5 æg
150 g kartoffelmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
50 g knuste makroner


Fyld:
1 pose kagecreme
1⁄2 l mælk
1 banan
50 g knuste makroner
2 spsk. saftevand


Sådan gør du:
Smør, sukker og æg røres godt sammen. Mel, bagepulver, vanilje og knuste makroner samles i en skål og blandes op i. Kom dejen i en springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ca. 50 min. midt i ovnen ved 175°. Lad kagen køle af på en rist. Rør kagecreme-pulveret sammen med mælk, og stil den køligt i 20 min.

Lægges sammen med kagecreme
Skær kagen ud i tre lag og læg den sammen med kagecreme, banan i skiver og knuste makroner vædet med saftevand. Pynt med hvid glasur, krymmel, lys og flag.
4 januar 2008
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.