STOP med at drikke direkte fra dåsen

Mad

En australsk undersøgelse vil få dig til at ændre dine drikkevaner – fra nu af, er det slut med at drikke direkte fra dåsen.

En dåses overflade er befængt med sundhedsskadelige bakterier og organismer.
En dåses overflade er befængt med sundhedsskadelige bakterier og organismer. Foto: iStockphoto

Det er et faktum, at vi mennesker bliver udsat for mange bakterier, organismer og enzymer hver dag – faktisk er det uundgåeligt. Men mange gange går vi rundt i lykkelig uvidenhed, mens de ting, som vi ikke betragter som beskidte, faktisk er blandt de klammeste.

Overalt, hvor du sætter dine hænder, vil du komme i nærkontakt med ulækre, levende organismer og sundhedsskadelige bakterier. Men disse bakterier er en del af vores hverdag, og de fleste er ikke farlige - men hvem vil gerne have colibakterier i munden?

Hvis du drikker sodavand direkte fra dåsen, vil du udsætte sig selv for bakterier, der er værre, end du nok lige umiddelbart er klar over.

Værre end toiletbrættet

Den undersøgelse, der har dokumteret den chokerende manglende hygiejne i drikkedåser, er udført af EarthEcco. Det australske firma er specialister inden for forskning i bakterier og udvikling af rensemidler. Undersøgelsen havde til formål at belyse forbrugeres hygiejnevaner og deres beskidte omgivelser – resultaterne var chokerende.

Når EarthEcco skal angive en grad af snavsethed i deres undersøgelser, måler de efter RLU (relative light unit). Normalt anses en genstand for at være ren, når den er under 30 RLU. Hvis en genstand er mellem 135-300 RLU er den beskidt og uren.

Men tallet på dåsesodavanden var langt højere.

Da EarthEcco testede en almindelig dåsesodavand målte den 1146 RLU! Til sammenligning måler et toiletbræt omkring 980 RLU. Dåsesodavanden er altså særdeles beskidt og befængt med sundhedsskadelige bakterier.

Læs også: Din hovedpude gemmer på mere end du tror

Jake Tyson, CEO hos EarthEcco udtaler selv: "Det chokerede mig, at dåsesodavanden var mere beskidt end et toiletsæde. Jeg har jo nærmest bedre af at drikke direkte af toiletkummen end af en dåse". Han sværger, at han fremover vil drikke af sugerør, hvis han får lyst til en sodavand.

Hæld op i glas eller drik med sugerør

En dåsesodavands overflade er dækket med mange bakterier (heriblandt colibakterier), organismer og enzymer, som kan gøre dig alvorlig syg – og i sommerens hede, får bakterierne kun bedre vilkår og de spredes med lynets hast. Du bør derfor drikke din læskedrik anderledes i fremtiden.

Vi anbefaler, at du i stedet hælder drikken op i et rent glas eller drikker med et sugerør.

Kilde: news.com.au

31 maj 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...