STOP med at drikke direkte fra dåsen

Mad

En australsk undersøgelse vil få dig til at ændre dine drikkevaner – fra nu af, er det slut med at drikke direkte fra dåsen.

En dåses overflade er befængt med sundhedsskadelige bakterier og organismer.
En dåses overflade er befængt med sundhedsskadelige bakterier og organismer. Foto: iStockphoto

Det er et faktum, at vi mennesker bliver udsat for mange bakterier, organismer og enzymer hver dag – faktisk er det uundgåeligt. Men mange gange går vi rundt i lykkelig uvidenhed, mens de ting, som vi ikke betragter som beskidte, faktisk er blandt de klammeste.

Overalt, hvor du sætter dine hænder, vil du komme i nærkontakt med ulækre, levende organismer og sundhedsskadelige bakterier. Men disse bakterier er en del af vores hverdag, og de fleste er ikke farlige - men hvem vil gerne have colibakterier i munden?

Hvis du drikker sodavand direkte fra dåsen, vil du udsætte sig selv for bakterier, der er værre, end du nok lige umiddelbart er klar over.

Værre end toiletbrættet

Den undersøgelse, der har dokumteret den chokerende manglende hygiejne i drikkedåser, er udført af EarthEcco. Det australske firma er specialister inden for forskning i bakterier og udvikling af rensemidler. Undersøgelsen havde til formål at belyse forbrugeres hygiejnevaner og deres beskidte omgivelser – resultaterne var chokerende.

Når EarthEcco skal angive en grad af snavsethed i deres undersøgelser, måler de efter RLU (relative light unit). Normalt anses en genstand for at være ren, når den er under 30 RLU. Hvis en genstand er mellem 135-300 RLU er den beskidt og uren.

Men tallet på dåsesodavanden var langt højere.

Da EarthEcco testede en almindelig dåsesodavand målte den 1146 RLU! Til sammenligning måler et toiletbræt omkring 980 RLU. Dåsesodavanden er altså særdeles beskidt og befængt med sundhedsskadelige bakterier.

Læs også:

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

Jake Tyson, CEO hos EarthEcco udtaler selv: "Det chokerede mig, at dåsesodavanden var mere beskidt end et toiletsæde. Jeg har jo nærmest bedre af at drikke direkte af toiletkummen end af en dåse". Han sværger, at han fremover vil drikke af sugerør, hvis han får lyst til en sodavand.

Hæld op i glas eller drik med sugerør

En dåsesodavands overflade er dækket med mange bakterier (heriblandt colibakterier), organismer og enzymer, som kan gøre dig alvorlig syg – og i sommerens hede, får bakterierne kun bedre vilkår og de spredes med lynets hast. Du bør derfor drikke din læskedrik anderledes i fremtiden.

Vi anbefaler, at du i stedet hælder drikken op i et rent glas eller drikker med et sugerør.

Kilde: news.com.au

31 maj 2016
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...