Kartofler på menuen

Mad

Så er det de nye kartoflers tid - få tre unikke kartoffelopskrifter her.


Foto: Marianne BjerreNye kartofler med urte Ricotta og en kryddersild (2 pers.):
 ½-1 kg fine nye kartofler
1 bæger Ricotta ost
1 stor håndfuld friske krydderurter (f.eks.mix af: purløg, dild, kørvel, persille,)
1 lille rødløg i ringe
2 spsk. kapers
1 dåse Lykkeberg sildefileter eller anden god marineret kryddersild.

Sådan gør du:
Rens og kog kartoflerne med rigeligt salt. Hold dem varme i gryden. Hak urterne og bland dem i Ricottaen. Smag den til med salt og peber. Server lune kartofler med Ricottaen, kapers, rå løgringe og kryddersilden. En kølig øl passer godt til.

 

Foto: Marianne BjerreTips til en god kartoffel
Nye kartofler må ikke koge mere end højst nødvendigt. De nye kartofler skal koges med mere salt end gamle kartofler. Kog dem kun til de er halvt møre (ca. 6-8 min). Sluk for dem og lad dem stå i vandet i 5-7 min. Så er de klar. Sørg for at størrelsen er nogenlunde ensartet, skær store kartofler over, så de alle har samme kogetid. Små kartofler skal koge kortere tid end store. Nye kartofler skal koge kortere tid end gamle. Kom en kvist krydderurt med i gryden mens de koges, f.eks løvstikke.

Gammeldags kartoffelmad

Nykogte nye kartofler
Godt groft rugbrød
Gerne et salatblad
Krydderfedt hvis du kan li det
Lidt mayonaisse hvis vægten tillader det
Purløg
Rå skiver rødløg
Groft salt og peber.

En variation af denne gammeldags kartoffelmad kan laves ved at lægge tynde skiver af god spegepølse imellem skiverne af kartoffel - det er heller ikke dårligt!

Foto: Marianne BjerreGræsk inspireret kartoffelsalat (4 pers.):
1 kg kogte nye kartofler
ca. 20 grønne oliven m. rød pimento
15-20 semi dried tomater i olie
1-2 snittede forårsløg
Purløg

Dressing:
½ dl. god olivenolie
1 spsk. dijon sennep
Saft af 1 lime
1 spsk. honning
Salt og peber

Sådan gør du:
Pisk dressingen sammen i en skål, den skal være cremet og rund. Vend de snittede forårsløg, halverede oliven, tomaterne i mindre stykker samt de kolde kartofler i skiver el. tern, ned i dressingen. Drys hakket purløg i efter behag. Spis kartoffelsalaten sammen med sprød grøn salat - den er lige velegnet som tilbehør til fisk, svine - eller oksekød, eller bare som den er helt uden kød.
18. juni 2007
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.