Kartofler på menuen

Mad

Så er det de nye kartoflers tid - få tre unikke kartoffelopskrifter her.


Foto: Marianne BjerreNye kartofler med urte Ricotta og en kryddersild (2 pers.):
 ½-1 kg fine nye kartofler
1 bæger Ricotta ost
1 stor håndfuld friske krydderurter (f.eks.mix af: purløg, dild, kørvel, persille,)
1 lille rødløg i ringe
2 spsk. kapers
1 dåse Lykkeberg sildefileter eller anden god marineret kryddersild.

Sådan gør du:
Rens og kog kartoflerne med rigeligt salt. Hold dem varme i gryden. Hak urterne og bland dem i Ricottaen. Smag den til med salt og peber. Server lune kartofler med Ricottaen, kapers, rå løgringe og kryddersilden. En kølig øl passer godt til.

 

Foto: Marianne BjerreTips til en god kartoffel
Nye kartofler må ikke koge mere end højst nødvendigt. De nye kartofler skal koges med mere salt end gamle kartofler. Kog dem kun til de er halvt møre (ca. 6-8 min). Sluk for dem og lad dem stå i vandet i 5-7 min. Så er de klar. Sørg for at størrelsen er nogenlunde ensartet, skær store kartofler over, så de alle har samme kogetid. Små kartofler skal koge kortere tid end store. Nye kartofler skal koge kortere tid end gamle. Kom en kvist krydderurt med i gryden mens de koges, f.eks løvstikke.

Gammeldags kartoffelmad

Nykogte nye kartofler
Godt groft rugbrød
Gerne et salatblad
Krydderfedt hvis du kan li det
Lidt mayonaisse hvis vægten tillader det
Purløg
Rå skiver rødløg
Groft salt og peber.

En variation af denne gammeldags kartoffelmad kan laves ved at lægge tynde skiver af god spegepølse imellem skiverne af kartoffel - det er heller ikke dårligt!

Foto: Marianne BjerreGræsk inspireret kartoffelsalat (4 pers.):
1 kg kogte nye kartofler
ca. 20 grønne oliven m. rød pimento
15-20 semi dried tomater i olie
1-2 snittede forårsløg
Purløg

Dressing:
½ dl. god olivenolie
1 spsk. dijon sennep
Saft af 1 lime
1 spsk. honning
Salt og peber

Sådan gør du:
Pisk dressingen sammen i en skål, den skal være cremet og rund. Vend de snittede forårsløg, halverede oliven, tomaterne i mindre stykker samt de kolde kartofler i skiver el. tern, ned i dressingen. Drys hakket purløg i efter behag. Spis kartoffelsalaten sammen med sprød grøn salat - den er lige velegnet som tilbehør til fisk, svine - eller oksekød, eller bare som den er helt uden kød.
18. juni 2007
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.