Kartofler på menuen

Mad

Så er det de nye kartoflers tid - få tre unikke kartoffelopskrifter her.


Foto: Marianne BjerreNye kartofler med urte Ricotta og en kryddersild (2 pers.):
 ½-1 kg fine nye kartofler
1 bæger Ricotta ost
1 stor håndfuld friske krydderurter (f.eks.mix af: purløg, dild, kørvel, persille,)
1 lille rødløg i ringe
2 spsk. kapers
1 dåse Lykkeberg sildefileter eller anden god marineret kryddersild.

Sådan gør du:
Rens og kog kartoflerne med rigeligt salt. Hold dem varme i gryden. Hak urterne og bland dem i Ricottaen. Smag den til med salt og peber. Server lune kartofler med Ricottaen, kapers, rå løgringe og kryddersilden. En kølig øl passer godt til.

 

Foto: Marianne BjerreTips til en god kartoffel
Nye kartofler må ikke koge mere end højst nødvendigt. De nye kartofler skal koges med mere salt end gamle kartofler. Kog dem kun til de er halvt møre (ca. 6-8 min). Sluk for dem og lad dem stå i vandet i 5-7 min. Så er de klar. Sørg for at størrelsen er nogenlunde ensartet, skær store kartofler over, så de alle har samme kogetid. Små kartofler skal koge kortere tid end store. Nye kartofler skal koge kortere tid end gamle. Kom en kvist krydderurt med i gryden mens de koges, f.eks løvstikke.

Gammeldags kartoffelmad

Nykogte nye kartofler
Godt groft rugbrød
Gerne et salatblad
Krydderfedt hvis du kan li det
Lidt mayonaisse hvis vægten tillader det
Purløg
Rå skiver rødløg
Groft salt og peber.

En variation af denne gammeldags kartoffelmad kan laves ved at lægge tynde skiver af god spegepølse imellem skiverne af kartoffel - det er heller ikke dårligt!

Foto: Marianne BjerreGræsk inspireret kartoffelsalat (4 pers.):
1 kg kogte nye kartofler
ca. 20 grønne oliven m. rød pimento
15-20 semi dried tomater i olie
1-2 snittede forårsløg
Purløg

Dressing:
½ dl. god olivenolie
1 spsk. dijon sennep
Saft af 1 lime
1 spsk. honning
Salt og peber

Sådan gør du:
Pisk dressingen sammen i en skål, den skal være cremet og rund. Vend de snittede forårsløg, halverede oliven, tomaterne i mindre stykker samt de kolde kartofler i skiver el. tern, ned i dressingen. Drys hakket purløg i efter behag. Spis kartoffelsalaten sammen med sprød grøn salat - den er lige velegnet som tilbehør til fisk, svine - eller oksekød, eller bare som den er helt uden kød.
18 juni 2007
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.