Kartoffel-porre suppe med bacon - den nemme opskrift

Mad

Her er den nemmeste opskrift på en lækker vintersuppe med kartofler, porrer og bacon.

Kartoffel-porresuppe er en klassisk dansk spise, der luner godt på en kold vinterdag. Denne nemme opskrift kan endda tilsættes lidt ekstra varme i form af lidt chili efter smag.

Kartoflens vej til Danmark

Kartoflen kendes som en del af det danske køkken siden 1700-tallet og kom formentlig til landet med de franske Hugenotter i 1720, mens porrer er kendt herhjemme langt tidligere.
Helt frem til omkring 1820 blev kartoflen endda slet ikke opfattet som menneskeføde hos den almindelige dansker.

Kansler Angela Merkels yndlingssuppe

Senere er kartoflen og ikke mindst kartoffelsuppen kommet til sin ret. I 2013 kunne Jyllands Posten berette, hvordan tysklands kansler Angela Merkel kæmpede en hård kamp for at få serveret kartoffelsuppe på sit eget fly.

Om det var en suppe som den nedenfor eller en af de talrige varianter med eksempelvis kål eller udelukkende kartofler, vides ikke.

Her finder du i hvert fald en fantastisk nem og fantastisk lækker opskrift på kartoffel porre suppe med valgfrit tilbehør, brød, bacon eller croutonner.

Velbekomme!

Kartoffel porre suppe opskrift

 • 500-700 g kartofler
 • 1-2 porrer
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 50 g ost
 • 1/2 l mælk
 • 1 spsk olie
 • 1/2 -1 tsk timian,
 • 1 grøntsagsbouillonterning,
 • evt. en skive selleri,
 • 1/2 -1 l vand
 • salt og peber. 
 • evt. 1/2 tsk sød chili (eller efter smag)

Tilbehør:
Sprødstegt bacon i tern, persille, flutes eller groft brød 

Læs også:

Her er den største fejl du begår når du vasker tøj

De fleste af os har helt sikkert begået denne klassiske fejl, når vi har vasket tøj. Vi giver dig herunder et tip med på vejen, så du...

Kartoffel porre suppe - Sådan gør du

 1. Skræl kartoflerne og snit dem fint. Snit også porrer, løg, og evt. selleri fint.
 2. Svits porrer og løg i lidt olie sammen med knust hvidløg og evt chili ved høj varme i en tykbundet gryde i et par minutter.
 3. Tilsæt 1/2 vand og bouillonterning samt kartofler og selleri.
 4. Lad grøntsagerne småkoge i ca. 10 min. til de er meget møre. Blend suppen med en stavblender (eller purer gennem en sigte).
 5. Tilsæt mælk og lad suppen koge op under omrøring.
 6. Tilsæt ost og timian og kog yderligere under omrøring i ca. 5 min.
 7. Steg bacon på en tør pande og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle
 8. Smag til med salt og peber, og drys baconstykker over suppen.
 9. Pynt eventuelt med persille

Denne kartoffel porre suppe kan nydes for sig selv eller med brødcroutonner og sprødstegt bacon.

Opskrift på hjemmelavede brødcroutonner

Brødcroutonner kan købes i supermarkedet eller let laves derhjemme. Laver du croutonnerne selv, skal du blot bruge et daggammelt franskbrød, olivenolie, salt og evt lidt timian.

Skær skorpen af brødet og steg brødet i lidt olivenolie, drys med salt og evt. timian. Lad croutonnerne dryppe af på lidt køkkenrulle.

 

21. januar 2018
Mere om Mad

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk. 

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

Sådan vælger du den rigtige olie at stege i

Mad Hvilke former for madolie egner sig egentlig bedst til stegning - og er det egentlig så slemt at bruge smør? Få 5 hurtige råd til sund og sikker stegning.

Ingefærshot - Nem og hurtig opskrift på smagfulde ingefærshots

Mad Ingefærshots indeholder en masse gode ingredienser, der styrker dit immunforsvar. Idényt giver dig den perfekte opskift på hurtig og smagful...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.