Kartoffelrøsti med laks

Brunch hører weekenden til. Forkæl familien med laks og sprøde kartofler.



Ingredienser
(6 pers.):
5 bagekartofler
smør eller olie til stegning
salt, peber
2 modne men faste avocadoer
citronsaft
1⁄2 agurk
1 lille bdt. dild
2 dl cremefraiche 18%
salt, peber, evt. lidt sukker
300 g røget laks i skiver
1 pose blandet salat

Tilberedning:
Riv de skrællede kartofler og læg dem i iskoldt vand et øjeblik. Hæld vandet fra og pres den overskydende væde fra.
Læg en lille håndfuld revet kartoffel på panden, krydr og steg ca. 5 min. på hver side ved middelvarme. Lav 12 røsti i alt. Lav dem i forvejen og lun dem i ovnen.
Pil avocadoerne, fjern stenen, skær i skiver og dryp med citronsaft. Halvér agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Rør hakket dild, cremefraiche, salt og peber sammen.
Vend avocado og agurk i cremen og smag til med citronsaft. Anret laksen på de lune røsti og kom dildcremen ovenpå. Læg lidt salat ved og server straks.

Mest læste artikler