Kalveculotte med bagte rodfrugter

Mad

Her får du opskriften på en traditionel kalveculotte med bagte lækre rodfrugter.

Traditionel kalveculottesteg med rodfrugter.
Traditionel kalveculottesteg med rodfrugter. Foto: iStock

Kalveculotte med bagte rodfrugter

Rodfrugter er næsten ikke til at stå for – især hvis de serveres med en lækker kalveculotte. Kalveculotte er et meget fint og magert stykke kød fra den nederste del af ryggen som smager fantastisk, når det bliver tilberedt ordenligt. Når man laver kalveculotte, er det vigtigt at kødet skæres rigtigt ud, så kalveculotten er mør og smagfuld når den serveres. 

Sådan skal kalveculotten skæres

Kalveculotten skal skæres på tværs af kødfibrene, som på de fleste stege. Forskellen er dog, at fibrene i en culottesteg vender halvvejs eller breder sig som en vifte fra spidsen af stegen. For at se retningen på fibrene skal du kigge på kødsiden og ikke på fedtsiden. Det er nemmest at finde retningen på kødfibrene mens stegen er rå. Et tip er, at sætte en kødnål i den spids af stegen, hvor man skal starte med at skære, da det kan være svært at finde retningen på kødfibrene, når stegen er stegt. 

Hold hele tiden øje med retningen på fibrene, når du skærer, så du husker at skifte retning. Ellers risikerer du, at kødet bliver gummiagtigt og næsten umuligt at tykke.

Her får du en skøn opskriften på en traditionel culottesteg med skønne rodfrugter.

Ingredienser

  • 1 kalveculotte, ca. 800 g
  • 1 kg blandede rodfrugter – vælg mellem pastinak, persillerod, gulerod og majroe
  • Olivenolie
  • Timian og rosmarin
  • Salt og peber
  • 1 dl hvidvin
  • Persille

Tilberedning

  1. Læg kalveculotten i et ovnfast fad og brun den 10 min. ved 220°.
  2. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom grøntsagerne i det ovnfaste fad rundt om stegen, dryp med olivenolie og drys med krydderurter, salt og peber.
  4. Steg stegen og grøntsagerne ca. 30 min. ved 200°.
  5. Hæld hvidvin over stegen de sidste 10 min.
  6. Lad kødet hvile lidt, inden det skæres i skiver på tværs af kødtrådene.
  7. Drys grøntsagerne med hakket persille og server dem og skyen til kødet. Suppler evt. med kartofler eller brød.
15. maj 2018
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men, det er ikke alle fødevarer som tåler en tur i mikroovnen. Læs med og find ud af hvilke. 

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to skønne varianter af kartoffelsalat baseret på creme fraiche og ymer.

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.