Kage med bær og smag af sommer

Denne kage er god til at få tømtfryseren for sidste sommers nedfrosne bær. 4 personer2 æg 1 æggehvide 65 g sukker 120 g hvedemel 11/2 tsk. bagepulver 1 tsk. vanillesukkerRevet skal af en usprøjtet appelsin 25 g smuttede hakkede mandler 250 g bær (fx brombær, hindbær, ribs eller solbær) 2 spsk. akaciehonning (evt. lidt mere,…



Denne kage er god til at få tømt fryseren for sidste sommers nedfrosne bær.

4 personer
2 æg
1 æggehvide
65 g sukker
120 g hvedemel
11/2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
Revet skal af en usprøjtet appelsin
25 g smuttede hakkede mandler
250 g bær (fx brombær, hindbær, ribs eller solbær)
2 spsk. akaciehonning (evt. lidt mere, afhængigt af bærrenes sødme, red.), Saften af 1 appelsin, ca.3/4 dl

Tilbehør:
Letpisket fløde (eller cremefraiche, red.)

Pisk æg, æggehvide og sukker til en tyk cremet masse. Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med appelsinskallen. Dejen må ikke piskes, efter melet er kommet i. Fordel dejen i en smurt springform. Drys først mandlerne på, og fordel så bærrene ovenpå. Hæld til sidst honningen over i en tynd stråle. Bages midt i en 200° varm ovn i ca. 25 min., til overfladen er lysebrun. Prik kagen med en gaffel, dryp appelsinsaften over, og lad den trække ca. 1 time.

Mest læste artikler