Kaffehorn

Illustrationer: Suzanne Moffat 16 stk. 50 g gær 2 spsk. kold mælk 1 tsk. kardemomme 2 æg 50 g sukker 50 g margarine (eller smør red.) 250 g hvedemel Fyld: Nutella eller nougat og marcipan Rør gær og mælk sammen. Tilsæt kardemomme, æg og sukker, og pisk det godt sammen. Tilsæt margarine i små stykker,…


Illustrationer: Suzanne Moffat

Illustrationer: Suzanne Moffat
16 stk.

50 g gær
2 spsk. kold mælk
1 tsk. kardemomme
2 æg
50 g sukker
50 g margarine (eller smør red.)
250 g hvedemel

Fyld: Nutella eller nougat og marcipan

Rør gær og mælk sammen. Tilsæt kardemomme, æg og sukker, og pisk det godt sammen.

Tilsæt margarine i små stykker, kom hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Sæt den til hævning i 15 min. Slå dejen ned, del den i to og tril dem til kugler.
Lad dejen hæve endnu 15 min.
Rul dejen ud til runde kager, og del hver i otte lige store trekanter. Læg en lille klat fyld (Nutella eller nougat/
marcipan) på hver trekant, og rul dem sammen til horn.
Pensel hornene med æg, og drys evt. med perlesukker.
Lad hornene efterhæve 15 min. og bag dem 8-10 min. ved 200° C.

Bente Lind Andersen, Holstebro

Mest læste artikler