Jordbær - sommerbær

Mad
Det smukke røde bær – jordbærret – kan spises med meget andet end sukker og fløde.

Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 6, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Italiensk jordbærsalat
(4 pers.)

Ingredienser:
3-4 kyllingefileter
olivenolie
70 g lufttørret skinke
500 jordbær
1 pose rucola
25 g ristede hasselnøddekerner og/eller pinjekerner
1⁄4 dl balsamico
salt og peber

Steg kyllingefileterne i lidt olivenolie ved jævn varme i ca. 5 min. på hver side. Læg den lufttørrede skinke på en bageplade, og steg den sprød under grillen i ovnen. Hold godt øje med den, pludselig går det stærkt. Skær kyllingefileterne i skiver, bræk skinken i lidt mindre stykker, og skær de rengjorte jordbær i kvarter. Bland med rucola og ristede kerner, og dryp med balsamico og olivenolie. Krydr salaten med salt og peber, og server med brød.

Jordbæris med hyldesalsa
(4 pers.)

Ingredienser:
500 g jordbær
1 dl koncentreret
hyldeblomstdrik
1⁄4 l piskefløde
3-4 spsk. flormelis
500 g jordbær
1⁄2 dl flormelis
1⁄4 dl koncentreret
hyldeblomstdrik

Findel jordbærrene, og miks dem med hyldeblomstdrik med en stavblender. Pisk fløden til flødeskum, og bland forsigtigt med jordbær. Smag iscremen til med flormelis, og sæt den i fryseren. Rør jævnligt i isen under indfrysningen. Skær næste hold jordbær i små tern, og bland dem med flormelis og hyldeblomstdrik. Lad det trække lidt, og server jordbærsalsaen sammen med isen.
Frugtsalat med myntesukker
(4-6 pers.)

Ingredienser:
500 g jordbær
1 mangofrugt i tern
500 g melon i tern
2-3 spsk. rørsukker
1⁄2 dl hakkede
mynteblade

Skær jordbærrene i skiver, og bland skiverne med melon og mango. Findel rørsukker og mynte i en blender, og bland det i salaten. Lad helst salaten trække lidt inden servering – gerne køligt. Frugtsalaten kan serveres med flødeis eller en hjemmelavet råcreme.
Marengs med jordbærskum
(4-6 pers.)

Ingredienser:
Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
1 spsk. kakao
1⁄4 liter piskefløde
500 g jordbær
flormelis

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt 1⁄3 af sukkeret, og pisk, til marengsen er sej. Vend resten af sukkeret i, og bred marengsen ud på en plade med bagepapir, men gem 2-3 spsk. Rør de sidste par skefulde marengs sammen med kakao, og lav et smukt mønster i marengsen med en gaffel og kakaomarengsen. Bag bunden ved 125° i ca. 1 time, og sæt den til afkøling. Pynt marengsen med flødeskum og masser af jordbær drysset med flormelis. Server straks.


10 juni 2006
0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.