Jordbær - sommerbær

Mad
Det smukke røde bær – jordbærret – kan spises med meget andet end sukker og fløde.

Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 6, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Italiensk jordbærsalat
(4 pers.)

Ingredienser:
3-4 kyllingefileter
olivenolie
70 g lufttørret skinke
500 jordbær
1 pose rucola
25 g ristede hasselnøddekerner og/eller pinjekerner
1⁄4 dl balsamico
salt og peber

Steg kyllingefileterne i lidt olivenolie ved jævn varme i ca. 5 min. på hver side. Læg den lufttørrede skinke på en bageplade, og steg den sprød under grillen i ovnen. Hold godt øje med den, pludselig går det stærkt. Skær kyllingefileterne i skiver, bræk skinken i lidt mindre stykker, og skær de rengjorte jordbær i kvarter. Bland med rucola og ristede kerner, og dryp med balsamico og olivenolie. Krydr salaten med salt og peber, og server med brød.

Jordbæris med hyldesalsa
(4 pers.)

Ingredienser:
500 g jordbær
1 dl koncentreret
hyldeblomstdrik
1⁄4 l piskefløde
3-4 spsk. flormelis
500 g jordbær
1⁄2 dl flormelis
1⁄4 dl koncentreret
hyldeblomstdrik

Findel jordbærrene, og miks dem med hyldeblomstdrik med en stavblender. Pisk fløden til flødeskum, og bland forsigtigt med jordbær. Smag iscremen til med flormelis, og sæt den i fryseren. Rør jævnligt i isen under indfrysningen. Skær næste hold jordbær i små tern, og bland dem med flormelis og hyldeblomstdrik. Lad det trække lidt, og server jordbærsalsaen sammen med isen.
Frugtsalat med myntesukker
(4-6 pers.)

Ingredienser:
500 g jordbær
1 mangofrugt i tern
500 g melon i tern
2-3 spsk. rørsukker
1⁄2 dl hakkede
mynteblade

Skær jordbærrene i skiver, og bland skiverne med melon og mango. Findel rørsukker og mynte i en blender, og bland det i salaten. Lad helst salaten trække lidt inden servering – gerne køligt. Frugtsalaten kan serveres med flødeis eller en hjemmelavet råcreme.
Marengs med jordbærskum
(4-6 pers.)

Ingredienser:
Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
1 spsk. kakao
1⁄4 liter piskefløde
500 g jordbær
flormelis

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt 1⁄3 af sukkeret, og pisk, til marengsen er sej. Vend resten af sukkeret i, og bred marengsen ud på en plade med bagepapir, men gem 2-3 spsk. Rør de sidste par skefulde marengs sammen med kakao, og lav et smukt mønster i marengsen med en gaffel og kakaomarengsen. Bag bunden ved 125° i ca. 1 time, og sæt den til afkøling. Pynt marengsen med flødeskum og masser af jordbær drysset med flormelis. Server straks.


10 juni 2006
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.