Jeanettes jordbærtærte med chokolade

Duften af nyplukkede jordbær kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste, og jordbærtærten er en favorit hos mange. Her får du en unik opskrift på en jordbærtærte, der blæser bagernes af banen.


Enkel jordbærtærte

Nogle jorbærtærter kræver stor præcision at lave, og visse opskrifter springer i øjnene med snedige og overraskende ingredienser. Det gør denne jorbærtærte ikke. Den er lige ud af landevejen. Den er præcis lige, som din mormor lavede den. Bortset fra at den også kan laves med 1 pakke tærtedej.

Denne jordbærtærte har ligget her på idenyt.dk i evigheder, og år efter år har den glædet mange af vores brugere – og det vil den blive ved med at gøre i præcis denne form til evig tid: Hvorfor ændre på en god opskrift? 

Ingredienser i jordbærtærten

Enten
1 pakke dessert tærtedej

Eller lav dejen selv af:
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 æg

Tilberedning

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker i. Saml dejen hurtigt med æg. Læg dejen koldt 1 time. Rul den ud og læg den i tærteformen.
Vælger du den færdige tærtedej, så skal den bare blandes efter forskrifterne på pakken og fordeles i en smurt tærteform.

Til fyldet til jordbærtærten skal du bruge

100 g smør 
100 g sukker
100 g marcipan (revet)
½ æg
½ pose kagecreme
2 ½ dl. sødmælk
¼ piskefløde
100 g mørk chokolade
Jordbær
lille glas ribsgelé

Sådan laver du tærtefyldet

Rør smør og sukker sammen. Marcipan og æg røres i.
  
Massen fordeles på tærtebunden og bages 20 min. ved 200 grader. Tærten tages ud og køles ned.
  
½ pose kagecreme og 2 ½ dl. mælk røres sammen.
  
¼ piskefløde piskes til skum og vendes i.
  
Tærtebunden pensles med smeltet chokolade.
  
Kagecremen lægges på. Der pyntes med halve jordbær og pensles med smeltet ribsgelé.
Kagen sættes koldt i ca. 1 time.

Mest læste artikler