Jeanettes jordbærtærte med chokolade

Mad

Duften af nyplukkede jordbær kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste, og jordbærtærten er en favorit hos mange. Her får du en unik opskrift på en jordbærtærte, der blæser bagernes af banen.

Nemmere jordbærtærte finder du ikke.
Nemmere jordbærtærte finder du ikke. Foto: iStock

Enkel jordbærtærte

Nogle jorbærtærter kræver stor præcision at lave, og visse opskrifter springer i øjnene med snedige og overraskende ingredienser. Det gør denne jorbærtærte ikke. Den er lige ud af landevejen. Den er præcis lige, som din mormor lavede den. Bortset fra at den også kan laves med 1 pakke tærtedej.

Denne jordbærtærte har ligget her på idenyt.dk i evigheder, og år efter år har den glædet mange af vores brugere - og det vil den blive ved med at gøre i præcis denne form til evig tid: Hvorfor ændre på en god opskrift? 

Ingredienser i jordbærtærten

Enten
1 pakke dessert tærtedej

Eller lav dejen selv af:
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 æg

Tilberedning

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker i. Saml dejen hurtigt med æg. Læg dejen koldt 1 time. Rul den ud og læg den i tærteformen.
Vælger du den færdige tærtedej, så skal den bare blandes efter forskrifterne på pakken og fordeles i en smurt tærteform.

Til fyldet til jordbærtærten skal du bruge

100 g smør 
100 g sukker
100 g marcipan (revet)
½ æg
½ pose kagecreme
2 ½ dl. sødmælk
¼ piskefløde
100 g mørk chokolade
Jordbær
lille glas ribsgelé

Sådan laver du tærtefyldet

Rør smør og sukker sammen. Marcipan og æg røres i.
  
Massen fordeles på tærtebunden og bages 20 min. ved 200 grader. Tærten tages ud og køles ned.
  
½ pose kagecreme og 2 ½ dl. mælk røres sammen.
  
¼ piskefløde piskes til skum og vendes i.
  
Tærtebunden pensles med smeltet chokolade.
  
Kagecremen lægges på. Der pyntes med halve jordbær og pensles med smeltet ribsgelé.
Kagen sættes koldt i ca. 1 time.
6 juni 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.