Italiensk lagkage med friske jordbær

Mad

Illustration: Suzanne MoffatIngredienser (ca. 8 pers.):

Bunde
3 æg
125 g sukker
1 spsk. appelsinsaft
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
3/4 tsk. vaniljesukker
2 dl kaffe eller appelsinsaft
3 spsk. cognac eller Grand Marnier

Mascarponecreme
2 past. æggeblommer
3 spsk. sukker
250 g mascarpone-ost
2 1/2 dl piskefløde
2 past. æggehvider
400 g friske jordbær
2 tsk. kakao

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225º. Pisk æg og sukker skummende og tilsæt appelsinsaft. Bland mel, kartoffelmel, vaniljesukker og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend den forsigtigt sammen og fordel dejen i 3 smurte lagkageforme eller springforme. Bag bundene midt i ovnen i 6-8 min. Lad bundene køle lidt af i formene, før de vendes ud på en bagerist. Cognac blandes med kaffe eller appelsinsaft og stænkes på bundene. De må endelig ikke blive for våde. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Tilsæt mascarpone-ost og pisk, til det er godt blandet.

Vend flødeskum og stiftpiskede æggehvider i cremen uden at slå luften ud. Smør cremen med let hånd ud over bundene og gem lidt til pynt. Skær jordbærrene i mindre stykker og fordel dem imellem bundene. Læg bundene sammen og smør resten af cremen på toppen. Drys med kakao og pynt evt. med et par flotte bær. Sæt kagen i køleskabet mindst 2 timer. Den kan også sagtens laves dagen før.

Redaktøren anbefaler

23 april 2007
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

0

Italienske koteletter

4 svine koteletter, salt, peber, 1 tsk tørret blanding af oregano, rosmarin og merian, 2 spsk margarine, 1 ds. flåede tomater, 2 tsk....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.