Hyldeblomstmuffins med rabarber

Mad

Hyldeblomsterne... De dufter og lyser i haverne lige nu. Det er oplagt at kombinere dem med nogle af havens andre grøntsager til hjemmebag med sommersmag.

Foto: Lene Nissen

Hyldeblomster i maden

Du kender nok den uforglemmelige smag og duft af hyldedrik. Er du vild med den, skal du prøve at bruge hyldeblomsterne i andre sammenhænge. Hjemme hos os, laver vi en helt almindelig, men lidt tyk pandekagedej. På grillpanden varmer vi olie godt. Klaser af hyldeblomst dyppes i dejen og sænkes ned i den varme olie, så den friteres. Spises straks med et lille drys af flormelis. Og så er her en til:

Lene Nissen giver i sin nye DIY-bog "Sommer" en opskrift på muffins med rabarber og hyldeblomster, som er helt fantastisk. Tænderne løber i vand, når den søde duft af hyldeblomst møder rabarbernes syrlighed. Prøv selv.

Ingredienser til ca. 10 -12 muffins

3 æg

200 g fint rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

120 g smeltet smør

½ dl hyldeblomst sirup/ufortyndet saft

200 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

75 g kokosmel

200 g rabarber skåret i ½ cm skiver

Lidt ekstra hvedemel og lidt flormelis

Til frosting:

125 g flødeost naturel

100 g flormelis

1½ spsk. citronsaft

Små buketter af friske hyldeblomster

Lidt rød frugtfarve til at farve frostingen lyserød

Læs også: Nemme brød på bål eller grill

Sådan gør du

Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker til det bliver luftigt. Rør det bløde smør og hyldeblomstsirup i æggemassen.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i, og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel, og vend dem i dejen (det gør, at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).

Sæt muffinpapirformene i en muffinform af metal, og fyld dejen 2/3 op. Bag dine muffins ca. 20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.

Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronsaft, og tilsæt til sidst lidt rød frugtfarve for at opnå den lyserøde farve. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagerne med frosting og de små buketter af hyldeblomster på toppen.

Læs også: Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Fra Bogen "Kreative ferieideer til en sjov – SOMMER" af Lene Nissen. Udgivet som e-bog på Muusmann Forlag og i samarbejde med saxo.dk, hvor du også kan købe den til 49,95.

25 juni 2015
Mere om Mad

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Mad Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Mad Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget selleri. Se her, hvilke frugter og grøntsager, der kan få det til at snerpe til i halsen, og om du skulle være en af dem, der lider af Oral Allergi Syndrom. 

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Mad Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Mad Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Mad Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser det sig, at vi sagtens kan tåle den sorte drik.

Russisk hakkebøf

Mad Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

Kylling i mælk

Mad 4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

Brød med soltørrede tomater

Mad 2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede tomater4-6 dl hvedemelRør gæren ud i lun mælk, og tilsæt A-38, salt, honning, krydderurter samt soltørrede tomater. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt. Form dejen til et stort rundt brød, og læg det på en smurt bageplade. Stil gerne dejen til koldhævning, fx et par timer i køleskabet, men det er ikke nødvendigt. Bag brødet midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

Mad 4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

Pærer med knækglasur

Mad 4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

Lam i asparges

Mad 6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteuriserede æggeblommer1 par spiseskefulde mælkTilbehør: Kogte kartofler drysset med persilleLammekødet afpudses pænt og skæres i portionsstykker. Kødet sættes over i en gryde med vand, tilsat et bundt persille, en stor dildkvist, 10 hvide peberkorn og salt. Koges mørt under låg ved svag varme ca. 1 time.Vil du undgå at si suppen, så kom persille og dildkvist hver for sig i et stykke gaze. Skum suppen et par gange for at få fedtlaget væk.Skræl aspargesene, skær den træede ende af, og kog dem i letsaltet vand ca. 10 min.Hak et stort bundt persille. Lav en jævnet sovs af en del af suppen, jævn med maizena, smag til med salt, og til sidst legeres med æggeblommerne udrørt i mælken.Kødet hviler i resten af suppen for at holdes varmt imens. Kødetlægges på et dybt fad, aspargesene lægges forsigtigt på, og til sidst hældes lidt sovs over, og der drysses et godt lag persille over. Resten af sovsen serveres i en sovsekande.

Rødfisk med porrer og squash

Mad Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

Milkshake med yoghurt

Mad 250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...