Hvad dit brød også kan bruges til

Mad

Du gætter aldrig, hvad et stykke halvtørt flûtes kan udrette! Her er to overraskende tricks, du vil huske fremover.

Foto: Colourbox

Du smider alt for meget brød ud

Brød er svært at opbevare, så det holder sig frisk længe, og det er en af de madvarer, vi oftest smider ud. For eksempel flûtes. Det smager vidunderligt frisk, men i løbet af en dag kan det blive så tørt, at man ikke gider spise resterne.
Her er to ideer til, hvordan du kan genbruge brød, så du ikke gør dig skyldig i madspild.

1. Gør brødet sprødt og lækkert igen – med vand

Intet er så kedeligt som et halvt brød, der er blevet tørt. Det er nærmest uspiseligt, og ofte ender det enten i skraldespanden eller som mad til fuglene.
Men her er en genial løsning, som du nok lige skal afprøve, før du stoler helt på den:
I videoen, som du kan se herunder, tager en kostspecialist et stykke tørt flûtes og skyller det under vandhanen ... Ad, tænker du måske, men hvad hun faktisk gør, er at tilføje lidt fugt til brødet, der jo på ingen måde er blevet sundhedsfarligt.

Herefter pakker hun det ind i sølvfolie og smider det i ovnen på 200 grader. Når brødet kommer ud igen, er det frisk og klar til spise – igen.
Tricket kan ikke bruges, hvis du har brødskiver, men til gengæld kan tørre skiver reddes ved at lægge dem under en kylling, der steger på rist i ovnen. Det giver det dejligste, sprøde tilbehør.

2. Gør stenhårdt farin blødt igen med brød

Vi kender det alle – den brune farin bliver ikke brugt så ofte, og hvis man glemmer at forsegle posen helt, er sukkeret hårdt, når man står og skal bruge det, fx til jul.
Det kan et stykke brød klare i en håndevending.

Du lægger ganske enkelt en stykke brød, du har til overs, i posen med brun farin og lukker den godt til. Farinen vil herefter opsuge den fugtighed, der er tilbage i brødet og blive blødt igen.

Se i videoen her, hvordan du genbager et flûtes

Læs også:

Fuglenes juletræ

Fuglene i haven skal også mærke, at det er jul, og Lotte Bjarke har julepyntet et træ i haven med fine mejsekugler.

15. oktober 2015
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...