Hvad dit brød også kan bruges til

Mad

Du gætter aldrig, hvad et stykke halvtørt flûtes kan udrette! Her er to overraskende tricks, du vil huske fremover.

Foto: Colourbox

Du smider alt for meget brød ud

Brød er svært at opbevare, så det holder sig frisk længe, og det er en af de madvarer, vi oftest smider ud. For eksempel flûtes. Det smager vidunderligt frisk, men i løbet af en dag kan det blive så tørt, at man ikke gider spise resterne.
Her er to ideer til, hvordan du kan genbruge brød, så du ikke gør dig skyldig i madspild.

1. Gør brødet sprødt og lækkert igen – med vand

Intet er så kedeligt som et halvt brød, der er blevet tørt. Det er nærmest uspiseligt, og ofte ender det enten i skraldespanden eller som mad til fuglene.
Men her er en genial løsning, som du nok lige skal afprøve, før du stoler helt på den:
I videoen, som du kan se herunder, tager en kostspecialist et stykke tørt flûtes og skyller det under vandhanen ... Ad, tænker du måske, men hvad hun faktisk gør, er at tilføje lidt fugt til brødet, der jo på ingen måde er blevet sundhedsfarligt.

Herefter pakker hun det ind i sølvfolie og smider det i ovnen på 200 grader. Når brødet kommer ud igen, er det frisk og klar til spise – igen.
Tricket kan ikke bruges, hvis du har brødskiver, men til gengæld kan tørre skiver reddes ved at lægge dem under en kylling, der steger på rist i ovnen. Det giver det dejligste, sprøde tilbehør.

2. Gør stenhårdt farin blødt igen med brød

Vi kender det alle – den brune farin bliver ikke brugt så ofte, og hvis man glemmer at forsegle posen helt, er sukkeret hårdt, når man står og skal bruge det, fx til jul.
Det kan et stykke brød klare i en håndevending.

Du lægger ganske enkelt en stykke brød, du har til overs, i posen med brun farin og lukker den godt til. Farinen vil herefter opsuge den fugtighed, der er tilbage i brødet og blive blødt igen.

Se i videoen her, hvordan du genbager et flûtes

15 oktober 2015
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...