Hvad dit brød også kan bruges til

Mad

Du gætter aldrig, hvad et stykke halvtørt flûtes kan udrette! Her er to overraskende tricks, du vil huske fremover.

Foto: Colourbox

Du smider alt for meget brød ud

Brød er svært at opbevare, så det holder sig frisk længe, og det er en af de madvarer, vi oftest smider ud. For eksempel flûtes. Det smager vidunderligt frisk, men i løbet af en dag kan det blive så tørt, at man ikke gider spise resterne.
Her er to ideer til, hvordan du kan genbruge brød, så du ikke gør dig skyldig i madspild.

1. Gør brødet sprødt og lækkert igen – med vand

Intet er så kedeligt som et halvt brød, der er blevet tørt. Det er nærmest uspiseligt, og ofte ender det enten i skraldespanden eller som mad til fuglene.
Men her er en genial løsning, som du nok lige skal afprøve, før du stoler helt på den:
I videoen, som du kan se herunder, tager en kostspecialist et stykke tørt flûtes og skyller det under vandhanen ... Ad, tænker du måske, men hvad hun faktisk gør, er at tilføje lidt fugt til brødet, der jo på ingen måde er blevet sundhedsfarligt.

Herefter pakker hun det ind i sølvfolie og smider det i ovnen på 200 grader. Når brødet kommer ud igen, er det frisk og klar til spise – igen.
Tricket kan ikke bruges, hvis du har brødskiver, men til gengæld kan tørre skiver reddes ved at lægge dem under en kylling, der steger på rist i ovnen. Det giver det dejligste, sprøde tilbehør.

2. Gør stenhårdt farin blødt igen med brød

Vi kender det alle – den brune farin bliver ikke brugt så ofte, og hvis man glemmer at forsegle posen helt, er sukkeret hårdt, når man står og skal bruge det, fx til jul.
Det kan et stykke brød klare i en håndevending.

Du lægger ganske enkelt en stykke brød, du har til overs, i posen med brun farin og lukker den godt til. Farinen vil herefter opsuge den fugtighed, der er tilbage i brødet og blive blødt igen.

Se i videoen her, hvordan du genbager et flûtes

Læs også:

10 fantastiske ting du også kan bruge ris til

Udover at smage godt er ris også et rengøringsmiddel, en hobbylim og din redning, næste gang din mobiltelefon ryger i vandet.

15. oktober 2015
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....